Hjem > H > Hva Bruker Mye Data?

Hva bruker mye data?

Disse appene bruker vi mest

Det er faktisk ikke TV- og film-apper som Netflix og NRK som bruker mest mobildata. Tall fra Telenor viser nemlig at det var sosiale medier som Facebook og Instagram som stikker av med mest mobildata.

Les mer

Hvor lenge kan man surfe på 1GB?

1000 MB/1GB tilsvarer omtrent:

65 000 søk på Google. 350 Youtube-klipp. 150 000 e-post. 3 000 minutter norsk radio.
Hvor mye er 100 GB i bruk? For 100 GB får du 125 timer strømming av VG-TV, 85 timer strømming av NRK nett-TV, 40 timer strømming av Netflix. Dermed er også underholdning for hele familien sikret på tur.

I forhold til dette, hvor mye datatrafikk bruker man på å streame?

Lese mail4 MBpr. epost
Streaming av musikk50 MBpr. time
Streaming av video650 MBpr. time
Opp- og nedlasting av bilder1.5 MBpr. post
GPS/navigasjon5 MBpr. time
Hva trekker mye mobildata? Å se video og film er desidert den aktiviteten som sluker mest data. Skal du reise bort og vil se på film, kan det være smart å laste ned det du vil se mens du er tilkoblet wifi og se innholdet senere i offline-modus. Tips: Med Telia Play kan du lagre favorittinnhold og se det offline - uten å bruke mobildata.

Tilsvarende, hvor mye data bruker man i måneden?

Hvor mye GB per mnd du faktisk bruker, finner du ut av ved å gå inn på innstillinger på din mobil. Har du for eksempel Telenor som mobiloperatør kan du laste ned deres app og finne hvor mye du har brukt per dag eller i løpet av måneden i denne appen. Så, hva er forskjellen på megabyte og gigabyte? En KiloByte er 1000 bytes, en Megabyte er 1 000 000 bytes og en GigaByte er 1 000 000 000. Derfor er 1000 KB en Megabyte, 1000 Megabyte en Gigabyte og så videre.

Hva er en giga?

Gigabyte (GB) er måleenhet for datalagringskapasitet. En gigabyte (utledet fra SI-prefikset giga-) er en enhet for informasjon eller datalagringskapasitet, og betyr enten nøyaktig én milliard bytes (10003 eller 109) eller omtrent 1,07 milliarder bytes (10243). Hvor mange GB trenger du for å se en fotballkamp? Én fotballkamp = tre gigabyte

Hvis man skal se en hel fotballkamp på telefonen, krever det opp mot tre gigabyte data. Og da er det fort gjort å bruke opp datamengden man har inkludert i abonnementet ditt.

Du kan også spørre hvor lenge varer 10 gb?

3 timer daglig med nettsurfing. Eller minst 90 minutter med sosiale medier daglig. Eller 40 minutter med nettsurfing og 2 timer med musikk daglig. Eller 40 minutter med nettsurfing daglig og noen få filmer hver måned (middels kvalitet)

By Andre Havlicek

Hva i huset bruker mest strøm? :: Hvor mye GB har jeg igjen?
Nyttige lenker