Hoved : Filutvidelser : .prn Fil

.prn Filutvidelse

Filtype 1Printable File

Utvikleren N/A
Kategori Page Layout Files
Format N/A

Hva er en PRN fil?

En PRN-fil inneholder instruksjoner for en skriver, som inkluderer innholdet som skal skrives ut, antall sider som skal skrives ut, papirstørrelsen og skriverbrettet som skal brukes. Den er opprettet ved å velge "Print to File" i dialogboksen Skriv ut i et Windows- eller MacOS-program. PRN-filer ligner PostScript-filer ( .PS ).

Mer informasjon

PRN-filer kan skrives ut i Mac OS X ved å dra filen til skrivebordsprinterikonet. I Windows kan de skrives ut ved å høyreklikke på filen og velge "Microsoft Office Document Imaging" (bare noen versjoner av PRN-filer i Microsoft Office Document Imaging). Du kan også åpne dem via Windows-kommandolinjen. For å gjøre dette, velg "Kjør" fra Start-menyen, skriv "cmd" og utfør følgende trinn:

Hvis skriveren er koblet til via USB, skriver du: "COPY / B [filename.prn] \\ [Computer Name] \ [Shared Printer Name]"

Hvis skriveren er koblet til via en eldre parallellportforbindelse, skriver du: "KOPIERING / B [filnavn.prn] LPT1:"

MERK: Ikke ta med [parentes] når du skriver den faktiske kommandoen.

Du kan også gi nytt navn til PRN-filen som en .XPS fil og åpne den med ulike programmer, for eksempel Microsoft XPS Viewer, Pagemark XpsViewer og NiXPS View. For å gi nytt navn til filen, velg filnavnet og gi nytt navn til .prn til .xps.

Du kan åpne en PRN-fil med en tekstredigerer, for eksempel Microsoft Notisblokk eller Apple TextEdit. Filen lagrer teksten som skal skrives ut som ren tekst, men utskriftsinstruksjonene består av skriverkoder, som ikke skal endres, ellers vil du oppleve skriverfeil.

Programmer som åpnes PRN filer
Windows
Adobe Acrobat
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Windows Command Prompt
AllWeb FastPrint
Free Raw Print (FRP)
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Linux
Adobe Acrobat
Macintosh
Adobe Acrobat
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Drag to Desktop Printer icon

Filtype 2Lotus 1-2-3 Formatted Text File

Utvikleren IBM
Kategori Data Files
Format Text

.PRN alternativnummer 2

En PRN-fil er en tekstfil opprettet av Lotus 1-2-3-regnearkprogramvaren. Den inneholder en eksport av det nåværende aktive arket og lagres i et vanlig tekstformat. PRN-filer kan brukes til å importere regnearkdata til andre programmer, for eksempel Microsoft Excel.

Programmer som åpnes PRN filer
Windows
Microsoft Excel
Macintosh
Microsoft Excel for Mac
IBM Collaboration Solutions

Om PRN filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .prn er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Lotus 1-2-3 Formatted Text File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.