Hvordan fikse musikk og lyd i PowerPoint

Noen ganger spiller musikken helt fint på datamaskinen din, men når du sender PowerPoint-presentasjonen din til en kollega, hører de ingen lyd. Hvorfor?

Musikk- eller lydfilproblemer dukker ofte opp i PowerPoint av to grunner.

  1. Lydfilstørrelsen er for stor.
  2. Du brukte et MP3-lydfilformat i stedet for et WAV-filformat.
  3. Lyd er satt til å spilles ved å klikke i stedet for automatisk.

Så hvordan løser du disse lydproblemene?

Merknader: Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for PowerPoint 2016, 2013, 2010 og 2007.


Lydproblemer i PowerPoint 2016 - 2010?

Dette problemet har blitt enklere å fikse siden Microsoft startet automatisk å legge inn lydfiler som standard siden PowerPoint 2010. Bortsett fra å ha faktiske lydproblemer på PC-en, er den eneste andre mulige årsaken ikke å stille lyden til å spilles av automatisk.

Du kan ha lyden satt til å spille I Click Sequence noe som betyr at lydklippet ikke vil spilles av før du faktisk klikker på lydikonet under presentasjonen. Men hvis du vil at den skal spilles av automatisk, må du sørge for at du konfigurerer den riktig.


Hva er årsaken til lyd- og musikkproblemer i PowerPoint 2007?

For det første er de fleste lydproblemer fordi PowerPoint ganske enkelt oppretter en lenke til lydfilen på datamaskinen i stedet for å legge lydfilen inn i presentasjonen. Hvis du deretter flytter presentasjonen til en annen datamaskin eller sender den en e-post, ligger lydfilen fremdeles på datamaskinen din og ikke i presentasjonen.

Musikk eller lyder kan bare bygges inn i PowerPoint 2007-presentasjoner hvis du bruker et WAV-filformat (for eksempel - yourmusicfile.WAV i stedet for yourmusicfile.MP3). MP3-filer integreres ikke i en PowerPoint-presentasjon i noen versjon. Så det enkle svaret er å bare bruke WAV-filer i presentasjonene dine. Ulempen med den løsningen er at WAV-filer er enorme og vil gjøre presentasjonen altfor tungvint til å e-postes.

For det andre, hvis det brukes mange WAV-lyd- eller musikkfiler i presentasjonen, kan du til og med ha problemer med å åpne eller spille presentasjonen i det hele tatt, spesielt hvis datamaskinen din ikke er en av de nyeste og beste modellene på markedet i dag.

Det er en enkel løsning for dette problemet. Det er en enkel firetrinnsprosess.


Trinn 2007 - Kom i gang med å fikse lyd- eller musikkproblemer i PowerPoint XNUMX

  1. Lag en mappe for presentasjonen.

  2. Sørg for at presentasjonen og alle lyd- eller musikkfilene du vil spille i presentasjonen din blir flyttet eller kopiert til denne mappen. Alle lyd- eller musikkfiler må ligge i denne mappen i forkant å sette inn musikkfilen i presentasjonen, ellers kan det hende at prosessen ikke fungerer.

  3. Hvis du allerede har satt inn lyd- eller musikkfiler i presentasjonen, må du gå til hvert lysbilde som inneholder en lyd- eller musikkfil og slette ikonet fra lysbildene. Du setter dem inn igjen senere.


Trinn to

Du må lure PowerPoint 2007 til å tro at MP3-musikken eller lydfilen du vil sette inn i presentasjonen din faktisk er en WAV-fil. Takket være to PowerPoint MVP-er (Most Valuable Professionals), Jean-Pierre Forestier og Enric Mañas, kan du laste ned et gratis program de har laget som vil gjøre dette for deg.

  1. Last ned og installer det gratis CDex-programmet.

  2. Start CDex-programmet og velg deretter Konverter> Legg til RIFF-WAV (s) header til MP2 eller MP3-fil (er).

  3. Klikk på ... knappen på slutten av katalogboksen for å bla til mappen som inneholder musikkfilen din. Dette er mappen du opprettet i trinn XNUMX.

  4. Klikk på OK knapp.

  5. Plukke ut dinmusikkfil.MP3 i listen over filer som vises i CDex-programmet.

  6. Klikk på Konverter knapp.

  7. Dette vil konvertere og lagre musikkfilen din som dinmusikkfil.WAV og kod det med en ny topptekst (programmeringsinformasjonen bak kulissene) for å indikere til PowerPoint at dette er en WAV-fil, i stedet for en MP3-fil. Filen er fremdeles faktisk en MP3 (men forkledd som en WAV-fil), og filstørrelsen blir beholdt i den mye mindre størrelsen på en MP3-fil.

  8. Lukk CDex-programmet.


Trinn tre

  1. Kontroller at den nye WAV-filen for musikk eller lyd ligger i samme mappe som PowerPoint-presentasjonen.

  2. Åpne presentasjonen din i PowerPoint 2007.

  3. Klikk på innfelt fanen på båndet

  4. Klikk på rullegardinpilen under Lyd ikonet til høyre på båndet.

  5. Velg Lyd fra fil og finn den nyopprettede WAV-filen din fra trinn to.

Fjerde trinn

  1. Klikk på det nye lydikonet som dukket opp på lysbildet ditt. Båndet skal endres for å vise deg alternativer for lyd. Noen ganger skjer dette imidlertid ikke. I så fall klikker du på Lydverktøy lenke rett over båndet.

  2. Lydalternativer området på båndet, klikker du i tekstboksen ved siden av Maks lydstørrelse (KB).

  3. Skriv inn 50000 i tekstboksen. Dette vil tillate at en lydfilstørrelse på opptil 50,000 Kb blir innebygd i presentasjonen.

Hva skjer nå - vil musikken spille?

Du har lurt PowerPoint 2007 til å tro at den konverterte MP3-filen din virkelig er i et WAV-filformat.

  • Musikken vil bli innebygd i presentasjonen, i stedet for bare å være koblet til musikkfilen. Innbygging av lydfilen sikrer at den alltid vil reise med den.
  • Musikken er nå forkledd som en WAV-fil, men har en mye mindre filstørrelse.
  • Du var i stand til å legge inn musikkfilen i presentasjonen fordi du hadde økt grensen for filstørrelsen tilbake i trinn tre.

Har du ikke PowerPoint 2007?

• Problemer med lyd eller musikk i PowerPoint 2010

• Musikk- og lydproblemer i PowerPoint (tidligere versjoner)


Legg igjen en kommentar