Hjem > E > Er Munnbind Påbudt Skien?

Er munnbind påbudt Skien?

Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, på kollektivtransport og på innendørs stasjonsområder.

Les mer

Hvordan komme seg fra Oslo til Skien?

Tog Oslo–Skien med Vy er en miljøvennlig og behagelig måte å komme seg mellom de to byene på. Setter du deg på toget i Skien en tidlig morgen for å reise inn til Oslo, kan du nyte turen i ro og fred i stillevognen. Og et annet spørsmål, hva heter folk fra skien? Byen har fra gammelt av hatt mange forskjellige skrivemåter og i vår tid er det Skien som utales Scheen som gjelder, med untak fra folk fra utsiden av Grenland som utaler Skien med i. - De fleste her i området sier Scheen, men i Øvre Telemark sier de konsekvent Skien med i.

Dessuten, når var skien hovedstad?

1716 — Slottsloven, det danske styringsorganet i Norge, holder til her pga den store nordiske krigen (1700-1720). 1716 — Skien er en kort stund Norges hovedstad! Og et annet spørsmål, hvilken dialekt snakker de i telemark? Grenland (Eidanger, Solum, Siljan, Gjerpen, Holla) hører til vikværsk. Dialektene i sørvest (Bamble, Sannidal, Drangedal, Fyresdal, Nissedal) har som Aust-Agder e -mål, det vil si former som å fare, ei veke. Dialektene i den øvre delen av Øst-Telemark (Tinn, Hovin, Hjartdal) ligner mye på numedalsmålet.

Hvor bruker de tjukk l?

Tjukk l er en språklyd som finnes i en rekke norske dialekter på Østlandet, i Romsdal og på Nordmøre, i Trøndelag, på Helgeland opp til Nord-Salten og enkelte andre steder. Den regnes som et av hovedskillene mellom øst- og vestnorske dialekter. I forhold til dette, hvilke dialekter har vi i norge? Dialektene i Norge deler vi gjerne inn i fire hovedgrupper. Vi kaller dem dialektområder. De fire dialektområdene er nordnorsk, trøndersk, østnorsk og vestnorsk.

Derav, hvem er ordfører i skien?

Hedda Foss Five (født 22. mars 1976) er en norsk politiker fra Skien som representerer Arbeiderpartiet. Hun ble valgt til ordfører i Skien i 2011, ble gjenvalgt i 2015, og ble ordfører for tredje gang for perioden 2019–2023. Hvor kan man se kongen av Gulset? "Kongen av Gulset" finnes nå å strømme på NRK TV.

Du kan også spørre hva gjør fylkestinget?

Fylkestinget er det øverste, folkevalgte organ i fylkeskommunen. Det er fylkestinget som angir rammene for den fylkeskommunale virksomheten. Dette skjer gjennom vedtak om fylkesplan, økonomiplan og årsbudsjett.

By Georgina Gradney

Når er forkjølelse mest smittsomt? :: Hvorfor uttales Skien skjeen?
Nyttige lenker