Hjem > E > Er Porsgrunn Og Skien Samme By?

Er Porsgrunn og Skien samme by?

Porsgrunn/Skien er et tettsted og en dobbeltby i Vestfold og Telemark fylke, og består av de historiske byene Skien, Porsgrunn, Brevik, Stathelle og Langesund. Disse byene utgjør nå en sammenhengende tettbebyggelse, definert som et tettsted av Statistisk sentralbyrå.

Les mer

Derav, hva heter telemark fylke nå?

Vestfold og Telemark er et norsk fylke dannet 1. januar 2020 ved sammenslåing av de tidligere fylkene Telemark og Vestfold, med unntak av Svelvik kommune, som er slått sammen med Drammen i Viken. Fylket grenser i øst og nord til Viken, i vest til Vestland, Rogaland og Agder, i sør til Skagerrak. Dessuten, hvilke byer ligger i telemark? Telemark har åtte byer: Brevik, Kragerø, Langesund, Porsgrunn, Skien og Stathelle ved kysten og Notodden og Rjukan i det indre av fylket.

Hvem bor i Skien?

bor

Boforhold2021
Selveier67,8
Andels- / aksjeeier17,3
Leier14,9
Hva heter en fra Skien? Byen har fra gammelt av hatt mange forskjellige skrivemåter og i vår tid er det Skien som utales Scheen som gjelder, med untak fra folk fra utsiden av Grenland som utaler Skien med i. - De fleste her i området sier Scheen, men i Øvre Telemark sier de konsekvent Skien med i.

Er Porsgrunn en stor by?

Statistisk sentralbyrå (SSB) definerer en stor sammenhengende tettbebyggelse gjennom kommunene Skien, Porsgrunn og Bamble som ett tettsted. Dette tettstedet hadde 94 102 innbyggere per 1. januar 2021, fordelt på Skien kommune med 49 792, Porsgrunn kommune med 34 176 og Bamble kommune med 10 134. Tilsvarende, hva kalles folk fra porsgrunn? Nå står det, under innbyggernavn; porsgrunnsgutt/-jente, porsgrunnsfolk.

Hva har fylkeskommunen ansvaret for?

Oppgavene er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste. Folkevalgte har vedtatt visjonen «Viken viser vei», med bærekraft, utvikling og kompetanse som mål for fylkeskommunen. Og et annet spørsmål, hva er forskjellen på en kommune og en fylkeskommune? Som offentlig myndighetsorgan har fylkeskommunen en selvstendig status både i forhold til det statlige statsforvalterembetet og i forhold til kommunene innenfor fylkets grenser. De oppgaver som fylkeskommunene ivaretar er imidlertid i stor grad fastsatt og regulert av statlig lovgivning.

Og et annet spørsmål, hvilke byer er i vestfold og telemark?

Brevik, Holmestrand, Horten, Kragerø, Langesund, Larvik, Notodden, Porsgrunn, Rjukan, Sandefjord, Skien, Stathelle, Stavern, Tønsberg og Åsgårdstrand har bystatus.

By Hassi Trumbauer

Hvor i Norge er Telemark? :: Hvilken bydel ligger Vika i?
Nyttige lenker