Hjem > H > Hvorfor Uttales Skien Skjeen?

Hvorfor uttales Skien skjeen?

Navnet Skien hjelpinfo uttales /²ʃe:en/, dvs. «sjeen» med samme tonelag som «bønner». Byens egne innbyggere uttaler byens navn slik det tidligere ble skrevet, det vil si med to e-er, og ikke med noen i-lyd. Lyden /i/ i navnet Skiða var kort, og ble svekket til /e:/.

Les mer

Derav, hva heter telemark fylke nå?

Vestfold og Telemark er et norsk fylke dannet 1. januar 2020 ved sammenslåing av de tidligere fylkene Telemark og Vestfold, med unntak av Svelvik kommune, som er slått sammen med Drammen i Viken. Fylket grenser i øst og nord til Viken, i vest til Vestland, Rogaland og Agder, i sør til Skagerrak. Og et annet spørsmål, hvor i norge er skien? Skien er en kommune i Vestfold og Telemark fylke, nord for Porsgrunn, Bamble og Drangedal. Kommunen grenser til Nome og Midt-Telemark i vest, til Kongsberg i nord og til Siljan i øst. Den ble opprettet i 1964 av bykommunen Skien og de tidligere kommunene Gjerpen og Solum samt en mindre del av Holla.

Og et annet spørsmål, hvem bor i skien?

bor

Boforhold2021
Selveier67,8
Andels- / aksjeeier17,3
Leier14,9
Deretter, hvordan snakker de i skien? Grenlandsmålet regnes oftest som ei undergruppe av de vikværske dialektene, som er sørøstlandske. Grenlandsmålet står likevel på grensa mellom østnorske og vestnorske dialekter.

Hva betyr Gulset?

Gulset er Telemarks største bydel og drabantby i Skien med 7 894 innbyggere i 2019 (Gulset og Vestre Gulset samlet). Gulset ligger på en ås vest for Skiens bykjerne. Nord for Gulsetbebyggelsen ligger «Gulsetmarka»; et stort skogområde som er svært populært for skigåing om vinteren, og bading og turgåing om sommeren. Hva har fylkeskommunen ansvaret for? Oppgavene er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste. Folkevalgte har vedtatt visjonen «Viken viser vei», med bærekraft, utvikling og kompetanse som mål for fylkeskommunen.

Følgelig, hva er forskjellen på en kommune og en fylkeskommune?

Som offentlig myndighetsorgan har fylkeskommunen en selvstendig status både i forhold til det statlige statsforvalterembetet og i forhold til kommunene innenfor fylkets grenser. De oppgaver som fylkeskommunene ivaretar er imidlertid i stor grad fastsatt og regulert av statlig lovgivning. I forhold til dette, hva kalles en fra Øvre telemark? Opprinnelig ble selve navnet Telemark bare brukt om det som senere ble kalt Øvre Telemark, og navnet kommer av telene, den folkegruppen som bodde i Øvre Telemark i folkevandringstiden og vikingtiden.

Er Porsgrunn og Skien samme by?

Porsgrunn/Skien er et tettsted og en dobbeltby i Vestfold og Telemark fylke, og består av de historiske byene Skien, Porsgrunn, Brevik, Stathelle og Langesund. Disse byene utgjør nå en sammenhengende tettbebyggelse, definert som et tettsted av Statistisk sentralbyrå.

By Nikola

Er munnbind påbudt Skien? :: Hva er den største byen i Viken?
Nyttige lenker