Hjem > H > Hva Slags Vegg Har Jeg?

Hva slags vegg har jeg?

Dersom du er usikker på hva veggen er laget av, kan du borre et lite hull på festestedet og sjekke fargen på det som kommer ut av borehullet. Er det hvitt pulver, er veggen laget av gips. Er det grått eller rødlig, er veggen av betong eller teglstein. Er det er trespon, er det en trevegg du skal forholde deg til.

Les mer

Hvor langt fra hverandre skal bilder henge?

Mellom bildene bør det være en avstand fra 2-10 cm, og jo mindre bildene er, jo tettere kan de henge. Når man skal henge flere bilder sammen synes jeg de må kle hverandre. Det vil si at de bør ha noe med hverandre å gjøre, enten det er motiv, farger eller bildetype, forteller Sølvi Hogganvik. Hvordan henge opp bilder uten spiker? Det trenger ikke å være så vanskelig å henge opp noen bilder. Tidligere fantes det kun spikre, kroker og bildekroker til dette, men nå har det kommet mange andre praktiske alternativer. Metoder som ikke krever at du spikrer, borer eller plugger, men istedet bruker selvheftende bildeoppheng.

Hvordan feste i murvegg?

Plugger

  1. Vanlige plastplugger brukes både i murvegg og betongvegg.
  2. Spikerplugg for innboring i mur og betong er en kombisak: Bor hull, bank inn pluggen, og den sitter klar til å ta imot spikerskruen som både kan bankes og skrus inn.
Du kan også spørre hvordan henge opp hylle på murvegg? Henge opp hyller på betongvegg

For hyller opptil 40 kg anbefaler vi Universalplugg Duopower 8 mm. Når du skal bore i mur bør du bruke et murbor, og skal du bore i betong anbefaler vi at du bruker en borhammer med betongbor. Boret må være samme størrelse som plugg, henholdsvis 6 eller 8 mm.

Man kan også spørre hvordan henge opp speil på murvegg?

Å henge opp speil på betongvegg – steg for steg

  1. Mål opp hvor speilet skal plasseres på veggen. Tenk på funksjonalitet, det vil si muligheten til å kunne bruke speilets opprinnelige funksjon: å speile seg i det.
  2. Forbor et hull.
  3. Inn med pluggen.
  4. Inn med skruen.
  5. Sikre speilets plassering.
Hvordan henge opp hyller på fliser? Med et monteringslim kan du feste det du trenger på veggene. PÅ PLASS: Oppheng og knagger kan enkelt limes på flisene. BADET: Det er ikke alltid smart og bore hull i veggen på badet. Med et monteringslim kan du feste det du trenger på veggene.

Hvordan feste tunge ting i gipsvegg?

TV, hyller eller andre tyngre ting

Skal du henge opp flatskjermen må du ha feste i mer enn selve gipsveggen. Du må rett og slett bruke solide treskruer, skru igjennom gipsen og inn i en stender på baksiden. Stenderen er bak skjøten på platene. Det aller beste er å sette inn ekstra stendere før gipsen festes på veggen.
Dessuten, hvor mange kilo tåler en gipsvegg? Bæreevne: 25 kg i ett lag gips og 40 kg i to lag gips. UNIVERSALPLUGG. Som navnet antyder, kan denne typen brukes i alle materialer.

Og et annet spørsmål, hvordan henge opp veggfeste til tv?

Når du sitter hjemme i godstolen og skal se på TV, er ideell høyde for blikket ditt omtrent én meter over gulvet. Den nye TV-en din bør altså ikke henge oppunder taklista eller i «malerihøyde», i klassisk sykehus-stil. Et godt utgangspunkt er at to tredeler av TV-en er under øyehøyde og den resterende tredelen over.

By Swan Todd

Hvor skal tven stå? :: Hvordan henge opp bilder med borrelås?
Nyttige lenker