Hjem > H > Hvorfor Avlyse Eksamen 2022?

Hvorfor avlyse eksamen 2022?

Direktoratet leverte en grundig utredning 31. januar, der de vurderte ulike alternativer, men landet på å avlyse alle eksamener. I rapporten la Udir særlig lagt vekt på tre hensyn: hensynet til likebehandling av elevene, hensynet til en rettferdig sluttvurdering og hensynet til elevenes motivasjon, trivsel og læring.

Les mer

Hvorfor har vi eksamen?

Eksamen sikrer at vitnemålet i større grad gjenspeiler elevenes faktiske kunnskapsnivå, og at det blir et mer rettferdig opptak til videregående skole og høyere utdanning. Dersom man fjerner eksamen risikerer man at enkelte skoler senker standarden for vurdering og godkjenner lavere kompetanse. Man kan også spørre hvilke hjelpemidler er tillatt på eksamen? Som hovedregel er alle hjelpemidler tillatt. Noen fag har todelt eksamen med begrenset hjelpemiddelbruk på del 1. Noen få fag har fri tilgang til internett. For alle andre fag har du tilgang til et begrenset utvalg av nettressurser.

Hvilke hjelpemidler er lov på eksamen?

Ved de fleste skriftlige eksamener er alle hjelpemidler tillatt, unntatt åpent internett og andre verktøy som gir mulighet for kommunikasjon. I språkfag er det ikke tillatt med oversettelsesprogrammer. Noen fag har todelt eksamen, der del 1 har begrensede eller ingen hjelpemidler. I forhold til dette, hvilke hjelpemidler er tillatt på matteeksamen? Alle hjelpemidler er tillatt, bortsett fra Internett og andre verktøy som kan brukes til kommunikasjon. Elevene må på eksamensdagen selv velge og bruke hensiktsmessige hjelpemidler, jf.

Folk spør også hvordan melde seg opp til fagprøve?

Praksiskandidatar skal melde seg opp til fag-/sveineprøve sjølve. Dersom du er lærling i ei bedrift er det lærebedrifta di som har ansvar for å melde deg opp til fagprøve. Du skal melde deg opp til fagprøven i det fylket der du har den folkeregistrerte adressa di. Er det mulig å melde seg opp til eksamen etter fristen? Du kan ikke melde deg opp etter 15. september eller 1. februar når fristen har gått ut.

Kan man melde seg opp til eksamen etter fristen?

Regler for forsinket eksamensmelding

Eksamensmelding etter fristen kan etter søknad tillates i følgende tilfeller: Ved sykdom eller fødsel, eller hvis det har vært dødsfall eller alvorlig sykdom i nærmeste familie. Dokumentasjon skal være vedlagt søknaden.
Når er konteeksamen høyskolen Kristiania? Fagskolen Kristiania har to fastsatte kontinuasjonsuker (utsatt) i året. Høstens emner kontinueres uke 8 og 9 med tilknyttede helger. Vårens emner kontinueres i uke 32 og 33, med tilknyttede helger. Emner som går både vår og høst kan kontinueres i begge kontinuasjonsukene.

Du kan også spørre kan man ta eksamen på nytt?

Tidligere var det åpent for alle å konte, men nå er det bare de som stryker eller har godkjent fravær på eksamen som kan ta fornyet eksamen.

By Iolenta Freidin

Hva er ende-til-ende-kryptering? :: Hvordan få tilgang til tidligere eksamensoppgaver?
Nyttige lenker