Hjem > H > Har Alle Kjernejournal?

Har alle kjernejournal?

Ja, barn får automatisk sin egen kjernejournal. Helsepersonell har tilgang til barnets kjernejournal via sitt kliniske fagsystem. Barnets kjernejournal er ikke tilgjengelig for barnet via helsenorge.no før barnet er 16 år, forutsatt at barnet har skaffet seg elektronisk ID.

Les mer

I forhold til dette, hvem har tilgang til min legejournal?

Pasientjournalloven § 18 gir deg som pasient eller bruker rett til å få innsyn i loggen over hvem som har hatt tilgang til din journal. Bestemmelsen gir også rett til å få vite hvem som har fått utlevert helseopplysninger som er knyttet til ditt navn eller fødselsnummer. Hvor lenge skal pasientjournaler på sykehus oppbevares? Journalene skal oppbevares til det av hensyn til helsehjelpens karakter ikke lenger antas å bli bruk for dem. Hvis ikke journalopplysningene deretter skal bevares i henhold til arkivloven eller annen lovgivning, skal de slettes, jf. personopplysningsloven § 28.

Folk spør også har du lov å dele taushetsbelagte opplysninger med samarbeidende helsepersonell?

I utgangspunktet gjelder taushetsplikten også mellom helsepersonell. Helsepersonelloven § 25 åpner for at samarbeidende personell kan dele opplysninger når det er nødvendig for å gi forsvarlig helsehjelp. Pasienten kan motsette seg at opplysninger gis til samarbeidende helsepersonell. Hvem har blodtype B? Generelt har om lag halvparten av alle mennesker i verden blodtype 0, men mot øst, gjennom Sentral-Europa og Asia, blir 0 sjeldnere, og B og AB vanligere. 30 prosent av asiatene har blodtype B.

I forhold til dette, hvor mange i norge har blodtype b?

I Norge er fordelingen omtrent 49 prosent A, 8 prosent B, 4 prosent AB og 39 prosent O. Blodtype RhD+ finnes hos 85 prosent av den norske befolkningen og blodtype RhD- finnes hos 15 prosent. I forhold til dette, hvilket blod er mest ettertraktet? Blodbanken i Tromsø etterlyser nå blodgivere med «universal-blodtypen» 0 Rh negativ. Om du vet at du har blodtypen 0 Rhesus negativ (- eller 0 Rh-), er du en person som Blodbanken gjerne vil ha på besøk. Lagrene av denne blodtypen er nemlig i ferd med å gå tomme – og Blodbanken etterlyser derfor nye og gamle givere.

Hvilken blodtype kan gi til alle?

Men de med blodtype O har verken A eller B-antigener på overflaten. Deres blodlegemer kan ikke bli gjenkjent og drept, og de kan derfor gi blod til alle. De er det vi kaller universale blodgivere. Videre kan også de med blodtype A og B gi blodlegemer til personer med samme blodtype og til de med kombitypen AB. Hva er blodtype Rhesus minus? Rhesus er en gruppe antigener (protein på celleoverflaten) som er festet på de røde blodcellene. Rundt en av seks personer (16 prosent) er født uten dette antigenet, de er rhesus negative (RhD-negative).

Hvilken blodtype er mest utsatt for Korona?

Forskerne virustestet over 225.000 kanadiere før de dro slutningen om at personer med blodtype 0 har 12 prosent lavere risiko for å smittes av koronaviruset og 13 prosent lavere risiko for å bli alvorlig syk eller dø. Dette sammenlignet med personer med blodtype A, AB og B.

By Licht Parduhn

Hvordan legge inn rullegardin i Excel? :: Kan man finne blodprøvesvar på nett?
Nyttige lenker