Hjem > K > Kan Man Finne Blodprøvesvar På Nett?

Kan man finne blodprøvesvar på nett?

Fürst Pasient er en tjeneste vi har utviklet for å gi deg som pasient oversikt over, og resultatet av, de analysene vårt laboratorium har utført for deg. Ved bruk av sikker pålogging (ID-porten) får du tilgang til din egen side hvor du kan se alle dine biokjemiske og mikrobiologiske prøvesvar som er undersøkt ved Dr.

Les mer

Hvordan få tilgang til kjernejournal?

Det er bare du som får tilgang til din kjernejournal via helsenorge.no. Du må identifisere deg på høyeste sikkerhetsnivå. Bare helsepersonell som behandler deg, kan logge inn i kjernejournalen din fra sitt journalsystem. Har alle leger innsyn i min journal? Leger og sykepleiere i spesialisthelsetjenesten har tilgang til kjernejournal uten å innhente samtykke fra pasienten. Alt helsepersonell ved legevakt og AMK, samt pasientens fastlege har også tilgang uten å innhente pasientens samtykke.

Følgelig, er blodtype b sjelden?

Omtrent 40 prosent av den norske befolkningen har blodtype O, 48 prosent har A, 8 prosent har B og 4 prosent har AB. 85 prosent av den norske befolkningen er Rh+ (positiv), mens 15 prosent er Rh- (negativ). Dette er uavhengig av ABO-typen. Hva er den sjeldneste blodtypen? Hele 85 prosent av den norske befolkningen er Rhesus positiv, 15 prosent er negative. Blodtype A+ er derfor den vanligste og den sjeldneste er AB-.

Folk spør også hvor kan jeg finne prøvesvar på blodprøver?

Har du spørsmål angående ditt prøvesvar ber vi deg ta kontakt med din fastlege eller legen som rekvirerte prøvene. Det er vedkommende som kan se prøvesvarene dine i sammenheng med din sykehistorie og dermed gi deg et utdypende svar. Hvor finner man blodprøvesvar? Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal. Kjernejournalen samler viktige opplysninger om deg og gjør dem tilgjengelig både for deg og for helsepersonell i hele landet.

Du kan også spørre hvor kan man se svar på blodprøver?

prøvesvarene dine kan ses på Furst. Obs på at lokale prøver som analyseres direkte på legens kontor, som f. eks CRP og blodsukker, ikke vises hos Furst. Hvem kan se journalen min? Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.

Hvem har rett til innsyn i pasientjournal?

Utgangspunktet er at alle pasienter over 16 år har selvstendig innsynsrett i sin journal. Barn mellom 12 og 16 år har en viss grad av selvstendig innsynsrett. Barn under 12 år har ikke innsynsrett, men foreldre eller andre med foreldreansvaret har innsynsrett på vegne av barnet.

By Baumbaugh

Har alle kjernejournal? :: Kan man åpne Min Sky på PC?
Nyttige lenker