Hjem > E > Er Alle Farger Adjektiv?

Er alle farger adjektiv?

Adjektiv forteller om egenskapene til substantiv. De kan for eksempel uttrykke størrelse (stor, liten), form (rund, flat), farge (rød, gul), smak (sur, søt) og sinnstilstand (sint, lykkelig).

Les mer

Også, hva bøyes adjektiv i?

De fleste adjektiver kan vi gradbøye i positiv, komparativ og superlativ. Ta dette i betraktning, er morsom et adjektiv? AdjektivRediger

Som morer; underholdende; som skaper latter og lystig stemning.

Er kald et adjektiv?

AdjektivRediger

Som har lav temperatur. Det er kaldt ute. Som ikke er åpen; uvennlig, lukket.
Ta dette i betraktning, er smart et adjektiv? smart {adjektiv}

smart {adj.}

Og et annet spørsmål, hvordan bøye adjektiv?

Adjektiver gradbøyes i formene positiv, komparativ og superlativ(fin, finere, finest) på norsk. I lengre adjektiver uttrykkes grad ved hjelp av ordene mer/meir og mest (intelligent, mer/meir intelligent, mest intelligent, ikke «intelligentere» eller «intelligentest»). Hvordan Gradbøyer man et adjektiv? Hvordan gradbøyes adjektiv? Den vanligste måten å gradbøye adjektiv på, er ved å legge til endelser. I komparativ får grunnformen av adjektivet endelsen -ere, og i superlativ får grunnformen endelsen -est.

Hvordan bøye adjektivet få?

Gradbøying (uregelrett)
PositivKomparativSuperlativ
færrefærrest
færrefærrast
Hvordan bøye adjektivet mange? bøyeadjektiv

positivkomparativsuperlativ
mangeflereflest
myemermest
storstørrestørst
tungtyngretyngst

Hva er morsomt?

Humor er evnen til å oppfatte noe som morsomt. Humor er også en egenskap og mulighet ved mennesker, ytringer, framstillinger, gjenstander og situasjoner til å vekke slike følelser hos andre, det vil si tendensen visse kognitive erfaringer har, til å fremkalle latter og gi positive, befriende følelser.

By Valida Cunniff

Er kul et adjektiv? :: Hvordan forklare verb?
Nyttige lenker