Hjem > K > Kan Jeg Se Min A-Melding?

Kan jeg se min a-melding?

Mine inntekter og arbeidsforhold

Her kan du logge deg på for å sjekke hvilke opplysninger arbeidsgiveren din har sendt om deg i a-meldingen. Sjekk Mine inntekter og arbeidsforhold.

Les mer

I forhold til dette, hvem leverer a-melding?

A-meldingen er en månedlig melding fra arbeidsgiver til NAV, SSB og Skatteetaten om ansattes inntekt, arbeidsforhold og forskuddstrekk, samt arbeidsgiveravgift og finansskatt for virksomheten. Hvem kan sende inn a-melding? Hvem må levere inn a-meldingen? Alle som har ansatte, eller utbetaler lønn, pensjon eller andre ytelser, skal levere a-melding til og med den måneden arbeidsforholdene avsluttes. Dette gjelder også dersom det ikke har vært utbetaling av lønn i perioden.

Ta dette i betraktning, hva rapporteres i a-meldingen?

Rapportering av lønns- og ansettelsesforhold til Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå (SSB) er samlet i a-meldingen og skal sendes inn hver måned av alle som utbetaler lønn, pensjon og andre ytelser. A-meldingen inneholder opplysninger om lønn og ytelser, i tillegg til status på alle arbeidsforhold. I forhold til dette, hvordan registrere feriepenger på a-melding? Ytelsen skal alltid oppgis som trekkpliktig i a-meldingen, selv om du ikke foretar forskuddstrekk. Du skal ikke foreta forskuddstrekk for: feriepenger som utbetales i ferieåret og som er beregnet etter ferieloven.

Deretter, hva skal man med lønnsoppgave?

Lønnsoppgave / sammenstilling av inntekt til ansatte. Så, hvor mange prosent er vanlig å betale i skatt? Inntektsskatten er på 22 prosent. Skatten beregnes av alminnelig inntekt, som er din samlede inntekt etter at fradragene du har krav på er trukket fra. Hvor mye du skal betale i skatt, vil avhenge av hvor stor inntekt du har hatt. De som har liten inntekt betaler forholdsmessig mindre skatt enn de som har høy inntekt.

Hvorfor får jeg a-melding?

Når samlede lønnsutbetalinger til en person i løpet av året er høyere enn 1 000 kroner skal du sende a-melding. A-meldingen leveres elektronisk den 5. i hver måned. Derav, hvordan fylle ut a-melding? A-melding kan leveres manuelt i Altinn, ved at du logger inn og fyller inn informasjon om lønn, arbeidsforhold, og ansatte i skjemaet A01. Informasjonen du må fylle inn kan du hente fra regnskapssystemet du bruker.

Derav, er forskuddstrekk skatt?

Forskuddstrekk er den skatten en arbeidsgiver trekker fra lønn og andre godtgjørelser som utbetales til en ansatt (personlig skatteyter). Grunnen til at det heter forskuddstrekk, er at skatten trekkes fortløpende gjennom året, før skatteoppgjøret er klart på våren året etter.

By Delaney

Når plikter arbeidsgiver å sende a-melding om endringer i arbeidsforhold? :: Hvordan komme seg inn på Facebook uten passord?
Nyttige lenker