Hjem > H > Hva Heter Himmelretningene?

Hva heter himmelretningene?

Himmelretninger betegner de fire retningene nord, sør, øst og vest.

Les mer

Angående dette, hvis du vet hvilken retning som er nord hvordan kan du da vite hvilken retning som er sør øst og vest?

Vil du ha en nøyaktig kompasskurs, må du dreie kompasshuset så mange grader som lokal misvisning er. Drei det med klokka hvis misvisning er østlig, og mot klokka hvis misvisning er vestlig. Hvor er 270 grader vest? Hvis vi varsler vind fra vestlig retning, 270 grader, betyr det at den magnetiske vindretningen på Vestlandet vil være ca 272 grader, mens den i Øst-Finnmark vil være ca 258 grader.

Folk spør også hvilken retning ligger maurtua?

Går du i skogen og finner ei maurtue, vender den som regel mot sør. Grunnen til det er at maurtua da får tilført mest varme fra sola. Klokka 12 på dagen står sola rett i sør. Hvor står solen midt på dagen? Sola går alltid opp i øst og ned i vest, og midt på dagen står den rett i sør.

Deretter, hvor blir nord?

På kompasset er nord gitt ved retningen 0 eller 360 grader, 0 eller 400 gon. Dersom man er vendt øst, er nord retningen til venstre. Også, hvordan bruke et kompass? Hold det vannrett i hånden. Snu deg og kompasset slik at kompassnåla ligger inne i kompasshusets nordpil. Pass på at den røde delen av kompassnåla peker mot N-merket inne i kompasshuset. Marsjretningspila peker nå i den retningen du skal gå.

Hva er motsatt av nord?

Nord er den av de fire himmelretningene som ligger direkte motsatt sør; himmelstrøket som ligger i retning Nordpolen. Forkortes N. Hvordan vei er nord? Vi har fire himmelretninger; nord, sør, øst og vest. Disse forkortes ofte med N, S, Ø og V. Når du studerer kartet er nord alltid oppover på kartet.

Hvilken vei er sør?

Sør eller syd (av norrønt syðri; jamfør søndre) er en av de fire himmelretningene. Den motsatte himmelretningen er nord. Sør er regnet som retningen mot den sørlige enden av aksen som jorden roterer rundt, kalt Sydpolen eller den geografiske sydpolen. Sydpolen ligger i Antarktis.

By Etti Velazguez

Hvilken side av treet maurtue? :: Hva er moksha i hinduismen?
Nyttige lenker