Hjem > H > Hva Er De Fem Vanligste Språkene I Verden?

Hva er de fem vanligste språkene i verden?

De fem største språkene i verden er altså: engelsk, kinesisk (mandarin), hindi, spansk og arabisk.

Les mer

Folk spør også hvor mange språk finnes det i verden?

Ut av disse nesten 7000 språkene, snakkes bare 230 av dem i Europa mens over 2000 er omtalt i Asia. I Papua-Ny Guinea, et lite Oseania land med om lag 3,9 millioner innbyggere, kan et imponerende antall på over 830 forskjellige språk finnes. Vi kommer ikke til å gå gjennom alle de 6900 språkene. Hva er verdens enkleste språk? Letteste språk:

Mandarin, fordi det er så regelmessig og lett å uttale.

Ta dette i betraktning, hvilke språk er mest brukt?

NummerSpråkAntall språkbrukere i millioner
1kinesisk1197
2spansk406
3engelsk335
4hindi260
Hvilket språk er mest utbredt i Midtøsten? Arabisk snakkes mest i Midtøsten og Nord-Afrika. Arabisk har mange dialekter og er det hellige språket til Islam. Hindi er det fjerde største språket i verden, med over 310 millioner som snakker det som morsmål.

Så, hvem vant språkdebatten på 1800 tallet?

I den norske språkdebatten på slutten av 1800-tallet sto partiene Høyre og Venstre på hver si side. Høyre støttet fornorskingslinja til Knud Knudsen, mens Venstre omfavnet arbeidet til Ivar Aasen. Hvordan oppstod forskjellige språk? Språkforskerne er ikke enige om når og hvordan språket oppsto. Teoriene rekker fra for to millioner år siden (Homo habilis) til for omtrent 40 000 år siden (Cro-Magnon-mennesket). Nylig forskning tyder imidlertid på at menneskespråket oppsto i Afrika allerede for 50 000 år siden, før menneskene forflytta seg derfra.

Hva er lingvistikk?

Lingvistisk er eit ord som blir brukt om noko som har med lingvistikk, språkvitskap og språkforsking å gjere. Hvor mange språk finnes det i Norge? Norge har to offisielle språk med nasjonal status, norsk og samisk. Samisk er som eneste språk nevnt i Norges grunnlov. Det er to offisielle målformer av norsk, nynorsk og bokmål.

Ta dette i betraktning, hva var det første språket i verden?

Sumerisk var det første kjente verdensspråket i Den gamle verden, som også spredde kileskrift ut over enorme områder.

By Amaras Hibben

Hva er verdier i samfunnet? :: Hvordan vite om det er dativ?
Nyttige lenker