Hjem > H > Hvem Kan Bruke Kontantfaktura?

Hvem kan bruke Kontantfaktura?

Fra 1 januar 2019 skal bokføringspliktige registrere og dokumentere kontantsalg ved bruk av produkterklært kassasystem. For enkelte bokføringspliktige kan det være anledning til å bruke kontantfaktura som alternativ til kassasystem. I denne uttalelsen gir Skattedirektoratet nærmere veiledning om bruk av kontantfaktura.

Les mer

Er vipps kontantsalg?

Selger du varer eller tjenester hvor kunden gjør opp umiddelbart ved bruk av kontanter, betalingskort eller betalingsløsninger på mobil (for eksempel Vipps) kalles dette kontantsalg. Da må du ha et kassasystem som tilfredsstiller kravet til kontantsalg i bokføringsreglene. Hvordan føre kontantsalg? Bokføring av kontantsalg

Kontantsalg bokføres til kredit på en salgskonto i resultatregnskapet (normalt en konto i 3000-serien). Motposten bokføres til debet på balansekontoen for det benyttede betalingsmidlet (normalt en konto i 1900-serien).

Man kan også spørre hvordan bokfører man?

Bokføringsloven og regnskapsloven sier at dobbel bokføring er standarden vi skal bruke i Norge når vi bokfører. Det vil si at alle transaksjoner må føres på to kontoer som ett plussbeløp (debet) og ett minusbeløp (kredit) for å vise hva slags kostnad det er og hvor pengene den ble betalt med kommer fra. Hvem har bokføringsplikt? Alle som leverer næringsoppgave og/eller mva-melding til myndighetene er bokføringspliktig. Alle som har regnskapsplikt etter regnskapsloven er også bokføringspliktig. De aller fleste som driver næringsvirksomhet må altså føre et regnskap etter bokføringsreglene.

Hva er en Kontantnota?

Ved forskuddsbetaling eller kontantsalg kan du opprette en kontantnota. Denne oppretter du på samme måte som en vanlig ordre. Ved utskrift av kontantnotaen velger du deretter Kontantnota. Ta dette i betraktning, når må man ha kassasystem? Hvem må ha kasseapparat som oppfyller Kassasystemlova som trer i kraft 01.01.2019? Fra 1. januar 2019 må alle bokføringspliktige som har kontantsalg ha et kassaapparat som følger loven.

Hva skal være med på en kvittering?

Det finnes en rekke krav for at en kvittering skal være gyldig. Det skal blant annet stå hva som er kjøpt og hvem som har solgt varen, hvordan varen er betalt for, dato for kjøpet, organisasjonsnummer til selger og et kvitteringsnummer slik at transaksjonen er sporbar i et kassessytem. Så, hvordan bokføre vipps? Bokfør transaksjonskostnadene til Vipps:

  1. Velg «bokføring» under menypunktet regnskap.
  2. Trykk på «manuelt bilag»
  3. Last opp transaksjonsrapporten fra Vipps.
  4. Før transaksjonsgebyret DEBET konto 7770 og KREDIT konto 1920 Bankinnskudd med «Inntekt fra Vipps» som detalj på ordrelinjenivå.
  5. Voilá!

Folk spør også hvordan fungerer oppgjør på vipps?

Vipps regner automatisk ut oppgjøret og sier i fra hvem som skal betale hvem. Du har hele tiden oversikt over utlegg. I tillegg ser du hvem som har gjort opp for seg - eller ikke. Du kan også minne noen på at de skylder deg penger, hvis du synes det tar for lang tid.

By Boleyn

Hvordan får jeg kvittering fra Vipps? :: Hvordan overføre film fra mobil til TV?
Nyttige lenker