Hjem > H > Hvem Trenger Livsforsikring?

Hvem trenger livsforsikring?

Det finnes ikke et standardsvar på hvem som bør ha livsforsikring, og hvilken sum som passer de fleste, men det er visse kriterium som bør tas hensyn til. Har du gjeld og forsørger barn? Et dødsfall i en familie med et eller flere barn, mange faste utgifter og gjeld kan få uante økonomiske konsekvenser.

Les mer

I forhold til dette, hva dekker gjeldsforsikring?

En gjeldsforsikring fungerer som et sikkerhetsnett som dekker din resterende utestående gjeld dersom du skulle være så uheldig å bli ufør, miste jobben over en lengre periode eller, i verste fall, gå bort. Ta dette i betraktning, hvem utbetales livsforsikring til? I alle typer forsikring som ikke går på død utbetales forsikringen til forsikringstager. Hvis forsikringstager dør, blir forsikringssummen utbetalt til ektefelle/partner. Hvis forsikringstager ikke hadde ektefelle/ partner går beløpet til de nærmeste arvingene. Hadde avdøde barn, er disse de nærmeste arvingene.

Hvor mange livsforsikringer kan man ha?

Du kan tegne så mange livsforsikringer du vil, og alle vil bli utbetalt i sin helhet ved dødsfall i henhold til vilkårene. For skadeforsikring får du imidlertid bare én erstatning. Du kan ikke forsikre huset flere ganger og så bygge mange hus hvis huset brenner ned. Er det nødvendig med livsforsikring? Livsforsikring, også kalt gjeldsforsikring eller dødsfallforsikring, gir en engangsutbetaling som kan bidra til å beholde hus og hjem. Hvorfor trenger du livsforsikring: Hvis du dør, sitter kanskje dine etterlatte igjen med gjeld på bolig og andre utgifter. En forsikring gjør det enklere å takle dette.

Hva er forskjell på livsforsikring og gjeldsforsikring?

Gjeldsforsikring er det samme som livsforsikring, og gir en engangsutbetaling ved død, uansett årsak. Du kan selv bestemme hvem utbetalingen skal gå til. Forsikringen kan kjøpes fra du er 18 til 60 år, og beholdes ut det året du fyller 75 år. Hva dekker en livsforsikring? Livsforsikring dekker dødsfall, uansett årsak. Forsikringen utbetales til dine etterlatte som en skattefri engangssum. Du velger engangssum (mellom 1 - 3 mnok) og hvem utbetalingen skal gå til. For å kjøpe livsforsikring må du være mellom 16 - 79 år, og fylle ut en helseerklæring.

Hvor lenge varer gjeldsforsikring?

Denne forsikringen gjelder bare så lenge du har lånet. Det er egentlig ingen argumenter for å bruke en gjeldsforsikring. Prisingen er lik det du får når du kjøper individuelle forsikringer. Gjeldsforsikringen er låst til samme beløp som du har restgjeld. Hva dekker uføreforsikring? En uføreforsikring gir utbetaling ved arbeidsuførhet. Arbeidsuførhet er helt eller delvis nedsatt evne til inntektsgivende arbeid som følge av sykdom eller ulykke. Det er to hovedtyper uføreforsikring: Uførekapital som gir en engangsutbetaling og Uførerente som gir månedlig utbetaling.

Når blir livsforsikring utbetalt?

En dødsfallforsikring eller livsforsikring utbetales som en engangsutbetaling, hvis den forsikrede dør i den avtalte forsikringsperioden. I en familiesituasjon er dette kjernen i hva du må prioritere. Hvis du er enslig er ikke denne forsikringen viktig.

By Chaffee Villamarin

Hvem arver en livsforsikring? :: Hva er Løyvegaranti?
Nyttige lenker