Hjem > N > Når Begynte Man Å Måle Temperatur?

Når begynte man å måle temperatur?

Galileo Galilei skal ha laget det første termometeret i 1592. Det var en liten beholder med et trangt glassrør i enden. Røret ble satt ned i vann, som så steg et stykke opp i røret. Når lufttemperaturen inne i beholderen varierte, varierte også luftvolumet, og dette kunne avleses ved høyden av vannsøylen inne i røret.

Les mer

Hvordan måle feber under armen?

Å ta temperaturen under armen er ikke en sikker måte å måle feberen på. Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad. Du kan også spørre er pannetermometer pålitelig? Endetarmsmålingene er de mest pålitelige. Andre metoder som ikke anbefales, er: Pannetermometer er en ny målemetode der kjernetemperaturen beregnes ut fra hudtemperaturen ved tinningpulsåren. Metoden kan i følge studier ikke anbefales.

Derav, er det kvikksølv i termometer?

Termometere kan inneholde petroleumsdestillater, alkohol eller kvikksølv. Termometer til bad, rom, steking, akvarier eller utendørs bruk inneholder vanligvis petroleumsdestillater, tilsatt farge. Utetermometer som kan måle ekstremt lave temperaturer kan inneholde alkohol. Derav, hvordan måle feber på barn? For å få et nøyaktig mål på temperaturen, anbefales det å måle i endetarmen med et termometer med ”spesialtilpasset” tupp. Det er viktig at barnet er i ro mens man måler temperaturen rektalt. Det er også mulig å måle oralt eller i armhulen, men disse målestedene gir ikke like nøyaktig temperatur som rektalt.

Man kan også spørre er 37 8 feber?

Feber vil si kroppstemperatur på 38°C eller høyere målt i endetarmen. Hvordan måle temperatur panne? Hvis du ønsker å bruke pannetermometer er det derfor viktig at du leser bruksanvisningen nøye, måler på riktig sted (som regel tinningen), at du holder termometeret riktig når du måler (som regel 5 cm fra pannen) og at du tar flere målinger.

Har man feber ved 36 grader?

Feber defineres vanligvis som temperatur over 38 grader og er en av kroppens reaksjoner på infeksjon, ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI). Ta dette i betraktning, hvor mye må man legge til når man tar tempen under armen? Måler du under armen, må du legge til ca. 0,6°C.

Ta dette i betraktning, hva er feber under armhulen?

I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38,0 ℃ eller høyere i endetarmen. Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge 0,4 ℃ under endetarmstemperaturen, og målt i armhulen vanligvis 0,6 ℃ under.

By Amias

Er det normalt å ha 35 i feber? :: Hvordan kan man se gjennom glass?
Nyttige lenker