Hjem > H > Hvem Er Ordføreren I Fredrikstad Kommune?

Hvem er ordføreren i Fredrikstad kommune?

Fredrikstads kommuneledelse består nå av kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold (bak t.v), ordfører Siri Martinsen og varaordfører Atle Ottesen.

Les mer

Hvem er ordfører i Fredrikstad 2021?

PeriodeNavnParti
1999–2007Ole HaabethArbeiderpartiet
2007–2011Eva Kristin AndersenFremskrittspartiet
2011–2021Jon-Ivar NygårdArbeiderpartiet
2021–Siri MartinsenArbeiderpartiet
Hvordan velges ordfører? Etter kommunestyre- og fylkestingsvalg møtes de folkevalgte til et konstituerende møte. Der velges først formannskap (i fylkeskommunene: fylkesutvalg), deretter velges ordføreren og varaordføreren blant medlemmene av formannskap/fylkesutvalg.

Hva er oppgavene til en ordfører?

Ordførerens viktigste oppgave er å lede møtene i kommunestyret og formannskapet. Der skal han blant annet påse at møtene skjer i samsvar med vedtatte spilleregler, og at det blir truffet gyldige vedtak. Ordføreren har ikke myndighet til å ta beslutninger på kommunens vegne på egen hånd. Hva heter ordføreren i Sarpsborg? Sindre Martinsen-Evje (født 15. november 1981) er ordfører (Ap) i Sarpsborg.

Når velges ny ordfører?

Innledning. Kommuner og fylkeskommuner skal i høst foreta valg av en rekke organer. Formannskap, fylkesutvalg, ordfører, fylkesordfører og varaordfører skal velges i kommunestyrets/fylkestingets konstituerende møte innen utgangen av oktober måned. Hvem ansetter Kommunedirektør? Arbeidsgiveransvaret for kommunedirektøren må ivaretas av kommunestyret eller fylkestinget selv. Kommunedirektøren ansettes av og rapporterer til kommunestyret eller fylkestinget. Det er viktig med et avklart forhold til kommunedirektøren.

Hvem er kommunes øverste juridiske person?

Kommunelovens § 9 er ordføreren rettslig representant for kommunen/fylkeskommunen og underskriver på dennes vegne i alle tilfelle hvor myndigheten ikke er tildelt andre. Følgelig, hvem er leder i kommunestyret? Kommunestyret velger et av medlemmene i formannskapet til å bli ordfører. Ordfører er det høyeste tillitsvervet i en kommune, og det er ordføreren som leder møtene i kommunestyret og formannskapet.

Du kan også spørre hvem er ordfører i melhus?

PeriodeNavnParti
2003–2011Erling BøhleArbeiderpartiet
2011–2015Jorid JagtøyenSenterpartiet
2015–2019Gunnar KrogstadArbeiderpartiet
2019–Jorid JagtøyenSenterpartiet

By Farrah

Hva heter ordføreren i Moss? :: Hvem er dragen Maskorama 2021?
Nyttige lenker