Hjem > N > Når Ble Liertoppen Kjøpesenter Bygd?

Når ble Liertoppen kjøpesenter bygd?

I 1987 ble Liertoppen kjøpesenter åpnet med to separate bygninger og en stor parkeringsplass. Et underjordisk parkeringsanlegg ble også bygget under en av bygningene. I 1989 var de to bygningene koblet sammen med en bro, og dannet dermed Norge lengste innendørs handelssenter.

Les mer

Folk spør også hvor stort er liertoppen?

Liertoppen kjøpesenter ligger på Lierskogen mellom Asker og Drammen tett inntil E-18. Senteret omfatter 100 forretninger fordelt over tre sammenhengende bygninger med et areal på 34 800 kvm. I forhold til dette, hvor mange bor i lierskogen? De fleste innbyggerne bor på stedene Lierskogen (ca. 2300 innbyggere, inkludert i tettstedet Oslo ifølge Statistisk sentralbyrå); Lierbyen, Nøste, Jensvoll, Lierstranda og Gullaug (alle fem inkludert i Tettstedet Drammen ifølge SSB, til sammen ca. 12.000 innbyggere); Tranby (ca. 6.500 innbyggere); Sylling (ca.

Hvilke kommuner grenser til Lier?

Lier grenser til Asker og Bærum kommuner i øst, mot Drammen i sørvest og vest, Øvre Eiker i vest, Modum i nordvest og nord og Hole i nordøst. Også, hvor mange bor på tranby? Tranby er et tettsted i Lier kommune i Viken. Tettstedet har 5 289 innbyggere per 1. januar 2021, og ligger omtrent 25 minutters kjøring sydvest for Oslo, og ca. 10 minutters kjøring nord for Drammen.

Er Lierbyen en by?

Lierbyen er administrasjonssenteret i Lier kommune i Viken, beliggende i Lierdalen. Lierbyen var inntil 2014 regnet som et eget tettsted, men ble innlemmet i tettstedet Drammen etter de nye definisjonene til SSB. Ta dette i betraktning, hvor mange er det i lier? Lier kommune er en grønn og landlig kommune med sentral beliggenhet i Oslo-regionen. Vi har i underkant av 27.000 innbyggere og flotte turområder som er godt tilrettelagt for aktivitet og uteglede.

Også, hva dyrkes i lier?

På 46 prosent av arealene med dyrket jord i drift i Lier dyrkes grovfôr, mens korn dyrkes på 25 prosent. Grønnsaksproduksjon krever høy kvalitet på jordsmonnet og lang vekstsesong. Også, hvor ligger røyken? Røyken ligger på den nordlige delen av Hurumlandet, halvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden. Røyken kommune grenset til Hurum i sør og Lier i nordvest.

Og et annet spørsmål, hvor høyt ligger tranby?

TRANBY. Tranby ligger like ved Tranby kirke i dels bakket, dels slett lende. Grunnen består av leirmold, og høyden over havet er ca. 170 meter.

By Ellen Daft

Hvor mange bor i Sylling? :: Hvor mange biler leases i Norge?
Nyttige lenker