Hjem > K > Kan Man Bruke Stilken På Basilikum?

Kan man bruke stilken på basilikum?

Skyll urten i kaldt vann, og fjern grove stilker. Du kan bruke hele blader, finhakke eller grovhakke basilikum. Det er perfekt å tilsette basilikumen når det er to minutter igjen av koketiden. Smaken blir forsterket ved oppvarming.

Les mer

Derav, hva trenger man av mat?

Karbohydrat, protein og feitt gjev kroppen energi. Vitamin, mineral og vatn er livsnødvendige. Et du sunt og variert, er sjansen stor for at du får i deg det kroppen treng av næringsstoff gjennom det daglege inntaket av mat og drikke. Og et annet spørsmål, hvordan skal mel lagres? Mel holder seg godt om du oppbevarer det på et mørkt, tørt - og gjerne litt kjølig - sted. Papirposen det kommer i egner seg godt så lenge den ikke har vært åpnet. men når du har åpnet melposen bør du ha melet over i en plastpose som er lett å lukke.

Er hermetikk farlig?

Store mengder av maten som finnes i supermarkedene er lagret på hermetikkbokser. Dette virker kanskje veldig normalt og sunt, men diverse studier viser faktisk at dette materialet genererer en giftig komponent som er skadelig for helsen. Hermetikkbokser er dekket av et spesielt materiale laget av Bisfenol A harpiks. Hvor er det peppern gror? Den vokser i tropisk klima med mye regn og varme. Pepper kommer fra Kerala i India, og derfra ble den med menneskelig hjelp spredt nordover til Assam og østover til Ceylon, Thailand, Malaysia og Indonesia samt andre land i Sørøst-Asia. Bærene, som utgjør krydderet pepper, vokser i tette klaser.

Hva er pepperkorn?

Svart pepper er et krydder fremstilt av fermenterte, tørkede og umodne røde bær, kalt pepperkorn, fra planten Piper nigrum. Det finnes imidlertid også en rekke andre kryddersorter som ofte omtales under samlebetegnelsen pepper i en mer utvidet forstand. Angående dette, hva er pepper på engelsk? chili {subst.} chili pepper {subst.}

Er karri curry?

Disse sausene er basisen i det vi kaller curries f. eks. kyllingcurry, fiskecurry, fårecurry, riscurry o.l. Således bruker vi karri, eller det engelske ordet curry powder, om krydderblandingen, mens curries er betegnelsen på matretter hvor karrisaus er basis og hvor de andre råvarene kan variere mye. Hvorfor er karri sunt? Tidligere forskning har nemlig vist at gurkemeie, som er en vanlig ingrediens i indisk curry, har flere helsebringende egenskaper. Blant annet er det supert for å øke fettforbrenningen og gi bedre fordøyelse. I tillegg inneholder gurkemeie et stoff – curcumin, som har vist seg å kunne forebygge Alzheimers.

Er karri sterk?

Karri er ikke et krydder. Karri en blanding av mange krydre. Det er derfor det er så stor forskjell på hvor sterk en karri kan være. Noen lager så sterk chili at løfter deg ut av stolen, mens andre lager mildere varianter.

By Piscatelli Nunn

Kan iPhone 12 lades med gammel lader? :: Hva kan jeg bruke i stedenfor timian?
Nyttige lenker