Hjem > H > Hva Kan Jeg Bruke I Stedenfor Timian?

Hva kan jeg bruke i stedenfor timian?

Rosmarin passer – i likhet med timian – svært godt til lam. Urten har en intens, men god smak. Smaken minner lett av einebær, og lukten kan minne om barnål.

Les mer

Hva er et krydder?

Krydder er, foruten noen mineralsalter, vesentlig planter og plantedeler som gjør mat og drikke mer tiltrekkende og velsmakende, og dermed også er med på å lette fordøyelsen. Næringsverdien er vanligvis liten eller ingen. De virksomme stoffene er harpikser, eteriske oljer og andre forbindelser med sterk lukt og smak. Hva kan man lage av basilikum? Basilikum egner seg både i varm og kald mat, som i marinader, dressinger, sauser, supper og pesto. Naturell kan du ha den på forskjellige matretter, som tapas og smørbrød. Smaken er karakteristisk, søt og mild. Bruk bladene hele, eller del dem opp.

Hva er tørrvarer?

Tørrvarer (ris, pasta, gryn, linser, mel og gryn, erter, og bønner) Poteter. Tørrmelk/kondensert melk. Hermetikk. Man kan også spørre hva er lurt å ha i kjøleskapet? Dette bør du alltid ha i kjøleskapet

  • 5 sunne sikkerstikk i kjøleskapet. Mye frukt og grønnsaker. Chili, hvitløk og urter så du kan redusere salt men beholde smaken. Magre meieriprodukter. Magert pålegg som ren skinke, kylling eller kalkunskiver og fiskepålegg. Egg.
  • 8 sunne smaksforsterkere. Basilikum. Persille. Timian. Chili.

Derav, er pepper et krydder?

Pepper er et skikkelig hverdagskrydder, som gjerne er å finne rett ved siden av saltbøssen. Opprinnelig kommer krydderet fra Sør- og Sørøst Asia, og det skal ha vært brukt i det indiske kjøkken siden år 2000 før Kristus. Hvor er karri fra? Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer fra det indiske kjøkken. Karri er i tillegg navnet på sausbaserte varmretter i det indiske, tamilske, britiske og thailandske kjøkken. Ordet karri er opprinnelig tamilsk og betyr simpelthen saus.

Hvorfor bruker man krydder?

Krydder er en fellesbetegnelse på først og fremst planter med sterk smak eller lukt, som brukes for å endre lukt, smak og farge i det endelig serverte mat eller drikke. Hva kan sitrontimian brukes til? Sitrontimian har en frisk sitronaroma. Den passer spesielt godt til fisk- og sjøretter, salater og i eggretter.

Også, hvordan oppbevare fersk basilikum?

Oppbevaring i kjøleskap

Vann basilikumen før du setter den i kjøleskapet, men kun litt og sørg for at den ikke blir stående med vann i skålen. Den trenger ikke så mye vann når den står kaldt. Når du kommer hjem, lar du posen stå på en liten stund etter at du har tatt den ut av kjøleskapet.

By Jehovah

Kan man bruke stilken på basilikum? :: Hva er Kompassmarsj?
Nyttige lenker