Hjem > H > Hva Betyr Vikinghøvding?

Hva betyr vikinghøvding?

Det er også foreslått at ordet viking har sammenheng med landskapsnavnet Vík(in), i betydningen «mann fra Viken». Deretter skal ordet ha fått en mer allmenn betydning som «sjørøver» eller «sjøkriger».

Les mer

Hvordan så vikingskipene ut?

De stakk ikke særlig dypt i vannet, slik at de kunne legge til på grunt vann. Karakteristisk er også formen, der bordene i skroget har en sterk krumning oppover mot stevnene, og den fleksible og smidige konstruksjonen, som var en forutsetning for at skipene ikke skulle bryte sammen i høy sjøgang. Hvordan var vikingsamfunnet? Vikingsamfunnet hadde store sosiale forskjeller. Det besto av en elite, bønder og treller. Kvinnenes rolle var mer avhengig av rang enn kjønn slik rike gravfunn av mektige kvinner har vist. De siste tiårenes arkeologiske utgravinger har gitt oss en helt ny forståelse av jernalderens bebyggelse og rettigheter til jord.

Så, hva menes med indre og ytre ekspansjon i tidlig middelalder?

Med indre ekspansjon mener man at det stadig ble ryddet nye gårder på grunn av økning i folketallet, slik at det ble trangt om plassen. Med ytre ekspansjon mener man at riket ble større på grunn av erobring av land. Hva betyr Drakeskip? Drakeskipene var store langskip utstyrt med utskårne hoder av draker og andre magiske vesener. Dette var skip for høvdinger og konger. Når et skip hadde drakehode, var dette et visuelt budskap om eierens status.

Når tok Vikingtoktene slutt?

Etter 1066 tok vikingferdene slutt. En overordnet kongemakt var etablert, kristendommen innført og en ny kirkeorganisasjon bygd opp under kongelig kontroll. (ca 800- ca. 1050) siste vikingtokt i 1066. Også, hvor gamle er vikingskipene? Vikingskip er en fellesbetegnelse som i dag benyttes om større (havgående) skandinaviske klinkbygde trebåter med kjøl, årer og seilføring, bygget i tiden like før og i de to–tre første århundrene etter vikingtiden (800–1050).

Også, hvor lange var vikingskipene?

5-5,5 m lange årer. 16 sesser (16 roere på hver side av skipet) 5000 båtsaum. Skipet kan romme 100 mann (godt lastet) Dessuten, hvorfor dragehode på vikingskip? Drageskip var vikingskip (langskip) med et utskåret dragehode i stavnen for å markere statusen til kongen eller høvdingen som skipet tilhørte. De fleste langskipene hadde ikke dragehode.

Dessuten, hvor kom trellene fra i vikingtida?

Trellene var hovedsakelig fra Vest-Europa, derav mange frankere, angelsaksere og keltere. Mange irer og skotter ble brukt i ekspedisjoner for å befolke Island. Norrøne tok også tyske, baltiske, slaviske og latinske slaver.

By Pomfrey Roeger

Hva skal man skrive på Tinder profilen? :: Hva er en vikingferd?
Nyttige lenker