Hjem > H > Hva Kan Anmeldes På Nett?

Hva kan anmeldes på nett?

Noe kan anmeldes på nett, i andre tilfeller må du møte hos politiet.

  • Når du har levert anmeldelsen.
  • Tyveri av mobiltelefon.
  • Tyveri av sykkel.
  • Tyveri av andre gjenstander.
  • Brukstyveri av kjøretøy eller båt.
  • Tyveri av skilt.
  • Tapt (mistet) skilt.
  • Skade på eiendom, bil eller båt.

Les mer

Kan det koste penger å ta telefonen?

– Vårt råd er; ikke ring tilbake når ukjente utenlandske numre har ringt deg. Det er for øvrig en myte at det kan takseres for innkommende anrop på mobilen. Så lenge kundene befinner seg i Norge vil man aldri bli belastet for innkommende anrop, opplyser Telenor. Hvordan avsløre svindel? Hvordan avsløre svindel på mail og sms?

  1. Ikke klikk på linker. Vi starter enkelt: klikk aldri på linker i mailer, sms'er eller sosiale medier som du ikke vet innholdet i.
  2. Ikke åpne vedlegg.
  3. Se nøye på detaljene i mailen.
  4. Sjekk avsenderadressen.
  5. Sjekk nettsiden til avsenderen.

Ta dette i betraktning, hvordan unngå phishing?

For å unngå å gå i phishing-fella, har NorSIS' tjeneste Nettvett.no følgende råd:

  1. Om det er snakk om e-post, sjekk avsenderadressen!
  2. Send aldri personlig eller finansiell informasjon via e-post.
  3. Sjekk hvor lenken tar deg.
  4. Sjekk om adressen er feilstavet eller slutter på .com istedenfor .
Hva er svindel? Svindel er en formuesforbrytelse der noen tar penger, ved å lure noen til å gi bort informasjon eller gjøre en handling som fører til tap. Det kan for eksempel være at noen utgir seg for å være banken din i en e-post og får deg til å logge inn med BankID slik at de kan tappe kontoen din for penger.

Angående dette, hva regnes som grovt bedrageri?

Et bedrageri regnes normalt som grovt hvis det omfatter et høyere beløp enn kr 100 000, men kan også regnes som grovt etter en helhetsvurdering av andre forhold rundt bedrageriet. Bedragerier kan også straffes der det ikke er utvist forsett, men gjerningsmannen har vært grovt uaktsom. Dessuten, hva er straffen for underslag? Strafferammen for grovt underslag er fengsel inntil 6 år, mens straffen for underslag er bot og fengsel inntil 2 år. Det kan derfor ikke utmåles en bot for grovt underslag.

Folk spør også hvordan lure forsikringsselskapet?

I et forsøk på å lure forsikringsselskapene har det blant annet blitt utført «tyveri» av gjenstander fra egen bil, påsatt bilbranner og blitt arrangert bilkollisjoner. Blant bilsvindlerne er flertallet i trettiårene, og svindlerne finnes i alle samfunnslag. Man kan også spørre hva dekker id tyveri forsikring? Hva dekker ID-tyveri-forsikringen? Kostnader til juridisk bistand for å bistå i forbindelse med tvist ved de alminnelige domstoler i Norge. Kostnader til juridisk bistand i forbindelse med tvist for å få endret betalingsanmerkninger som er en direkte følge av id-tyveriet.

Kan man bli svindlet via Vipps?

På nettsidene opplyser Vipps at svindlere forsøker å lure fra deg innloggingsdetaljer som PIN, BankID-passord og koder eller kortinformasjon ved å sende ut SMS og e-post. - Du skal aldri klikke på lenker der du blir bedt om å gi fra deg kortinformasjon og bekrefte med BankID, skriver de videre.

By Kevina

Kan en person se at man blokkerer dem på Facebook? :: Har blitt svindlet hva gjør jeg?
Nyttige lenker