Hjem > H > Har Blitt Svindlet Hva Gjør Jeg?

Har blitt svindlet hva gjør jeg?

Har du blitt utsatt for svindel? Det er viktig at du anmelder forholdet til politiet så fort som mulig. På internett forsvinner spor fort. En god start på etterforskningen kan bety mye for saken din.

Les mer

Hvordan unngå å bli svindlet Finn?

Ellers har Gjefsen følgende sikkerhetsråd til deg som er bruker av FINN eller andre nettbaserte butikker/markedsplasser:

  1. Bruk sunn fornuft.
  2. Gjør undersøkelser rundt den du skal handle med.
  3. Ikke forskuddsbetal som kjøper, og vær sikker på at du får pengene dine som selger.
  4. Vær forsiktig med personlige opplysninger.
Ta dette i betraktning, hvordan rapportere svindel på finn? Rapporter til FINN
  1. Som Norges største markedsplass på nett er sikkerhet noe FINN tar på største alvor.
  2. Det er også mulig å sende en mail til [email protected].

Så, kan man få tilbake penger etter svindel?

Ta kontakt med banken

Det er viktig å komme i kontakt med banken så raskt som mulig, for å få sperret kort og konti som kan være utsatt eller allerede er blitt misbrukt eller tappet for midler. Det er viktig at vi får registrert saken så fort som mulig for at vi kan spore pengene og få dem tilbake før de forsvinner.
Deretter, hva er straffen for svindel? Strafferammen for vanlig bedrageri og databedrageri er bot eller fengsel inntil tre år. Grovt bedrageri straffes med fengsel inntil seks år. Grovt uaktsomt vanlig og grovt bedrageri straffes med fengsel inntil to år. For lite bedrageri er strafferammen bot eller fengsel inntil seks måneder.

Tilsvarende, kan forsikring dekke svindel?

Det finnes ingen andre forsikringer enn kredittkort hvor en blir refundert den svindlede summen. I andre former for forsikring, slik som for eksempel til hus og bil, er det derimot slik at forsikringene dine mest sannsynlig vil hjelpe deg med advokat. På den måten kan du føre saken mot svindlerne rimelig. Kan man bli lurt på Vipps? Svindlere er alltid ute etter nye metoder for å lure til seg penger på uærlig vis. Vi er gjort oppmerksomme på at noen bruker Vipps til svindel på to måter, som begge tar utgangspunkt i meldingsfunksjonen i Vipps. Der skriver de inn en melding om at de har overført penger, i stedet for å faktisk overføre penger.

Deretter, hvordan sikre kjøp på finn?

Dersom du følger FINNs retningslinjer for trygg netthandel er du stort sett alltid trygg når du bruker FINN.no, enten det er som kjøper eller selger.

  1. Bruk sunn fornuft.
  2. Unngå forskuddsbetaling.
  3. Vær forsiktig med personlige opplysninger.
  4. Legg ikke ut annonser på vegne av andre.
Hvordan rapportere bruker FINN? Det du kan gjøre dersom du ønsker å ta saken videre, er enten å blokkere vedkommende, eller rapportere inn brukeren til oss via epost ([email protected]) eller ved å rapportere direkte inne i dialogen. Ved å trykke blokker bruker vil du blokkere personen fra å sende deg meldinger i meldingstjenesten vår.

Ta dette i betraktning, hvordan rapportere en bruker på finn?

Hvis du ønsker å rapportere en bruker for trakasserende eller uønskede meldinger på FINN, kan du rapportere brukeren inne i meldingstråden. Det er tre små prikker øverst til høyre i meldingstråden og der kan du velge "Rapporter bruker". Når dette er gjort, vil sikkerhetsavdelingen se på saken.

By Vaios

Hva kan anmeldes på nett? :: Hvordan vet man at man er hacket?
Nyttige lenker