Hjem > E > Er Høyttaleren Sprengt?

Er høyttaleren sprengt?

Spill musikk som inneholder mye diskant, og hvis det er noen tvil, still deg rett foran høyttaleren og hold hånden foran diskantelementet. Forskjellen skal være meget påtagelig. En type musikk som ikke alltid inneholder så mye diskant, men som øyeblikkelig avslører skurring fra elementene er ren pianomusikk.

Les mer

Hvor lenge skal man spille inn høyttalere?

En tommelfingerregel er at en dynamisk høyttaler trenger omtrent 100 timer på å bli spilt inn. Du trenger ikke la den stå å spille alle timene i ett strekk – du kan la dem stå på på natta eller i helgen mens du er borte osv. Normalt holder det med mindre enn 100 timer også. Følgelig, hva gjør diskant? Diskant av latin:dis(skilt, avdelt) og cantus(sang) er den lyseste del av det hørbare området. I korsammenheng brukt om sopranstemmen, og på et klaviatur tonene fra midten av et piano og opp. I lydanlegg er diskanthøyttalerne de som skal gjengi de høyeste tonene.

Hvor høyt skal høytalere henge?

Bransjeaktør. 60-90 cm over ørehøyde er faktisk den korrekte plasseringen av surround høyttalere. Det er den høyden som anbefales til de som mikser i surround. Og et annet spørsmål, hvordan fikse høyttaler på iphone? Hvis du ikke hører noe lyd eller hører forvrengt lyd fra høyttaleren på iPhone, iPad eller iPod touch

  1. Sjekk lydinnstillingene. Hvis enheten har en Ring/lydløs-bryter, flytter du den fremover – mot skjermen på enheten – slik at oransje ikke vises.
  2. Rengjør mottakerne og høyttalerne.
  3. Sjekk lyden på enheten.
  4. Prøv å ringe noen.

Hvorfor skurrer høyttalere?

Det er teoretisk mulig at det kan skyldes dårlig kontakt et eller annet sted, så det kan være verdt forsøket å dra ut signal- og høyttalerkabler, rengjøre alle kontaktflater (f eks CRC elektronikkrens) og sette dem inn igjen. Hvis det fortsatt skurrer kan det være verdt å tenke litt gjennom hva som foregår. Dessuten, skal høyttalere spilles inn? Alle nye høyttalere må ”spilles inn” på samme måte som et par nye sko må brukes en stund før de sitter perfekt. Gummiopphengene på elementene og de elektroniske komponentene i høyttaleren endrer seg en smule etter at høyttaleren har blitt brukt en stund.

Hvordan finne pluss og minus på høyttalere?

Høyttalerterminalen – inngangen til høyttaleren

Bakpå høyttaleren finner du høyttalerterminalene, altså der du kobler til kablene fra forsterkeren. På de fleste høyttalere sitter det én rød (pluss) og én sort (minus) terminal til henholdsvis det positive og det negative signalet fra forsterkeren.
Hvordan sette opp høyttalere? Plasser høyttalerne i riktig høyde

– Plasser høyttalerne slik at de står i samme høyde som ørene dine når du hører på musikk. Ofte sprer høyttalere lyden mer retningsbestemt ved høyt volum, og da er høyden viktig, påpeker Devantier.

Hvordan stille inn sub?

For å kunne stille inn optimal delefrekvens på en sub så må det måles. Man må måle sub alene, høyttalere alene og sub+høyttalere under ett. Frekvensresponsen rundt delefrekvensen bør være så flat som mulig. I tillegg bør sub og høyttalere være i fase både over, ved og under delefrekvensen.

By Encrata

Hvordan plassere Sonos? :: Hvordan slette iPhone uten passord?
Nyttige lenker