Hjem > E > Er Det Verdt Å Ta Billån?

Er det verdt å ta billån?

En av fordelene med et billån er at lånesøknaden behandles på dagen, og du får raskere utbetaling av pengene enn ved å øke boliglånet. I tillegg får du en ekstra trygghet ved at bilen blir kontrollert for heftelser - noe den ikke blir når du låner med pant i boligen.

Les mer

Kan man få boliglån når man har billån?

Der bankene krever at du har minst 15% egenkapital for å få innvilget et boliglån, finnes det ingen tilsvarende krav for et billån. Du kan fritt låne opptil 100% av bilens kjøpesum så lenge du har betalingsevne til å betjene lånet. Når må man betale egenandel billån? Egenkapital er helt enkelt penger du har selv til bilkjøpet, enten i form av sparepenger eller innbyttebil. Mens det er krav om minst 15 % egenkapital for å få boliglån, er det ingen slike regler for billån.

Hvordan få billig billån?

Lån privat

Har du bemidlede slektninger med penger på bok, er dette sannsynligvis den billigste løsningen når du vil låne til bil. Innskuddsrenten i bankene er veldig lav og som regel ikke mer enn 1-2 prosent. Dette gjør at et lån hos for eksempel dine foreldre, vil kunne bli gunstig for begge parter.
Angående dette, hvor mye må man tjene for å få billån? Må jeg ha penger på konto for å kjøpe bil? Det første spørsmålet som gjerne dukker opp når man skal kjøpe ny bil, er hvor mye må man spare før man kan få et billån. I utgangspunktet er svaret på dette, ingenting.

Hva er lurt med billån?

Med billån, låner du penger med pant i bilen. Fordeler: Du får grei rente, særlig når du har en del egenkapital. Bilen er sikkerhet for lånet. Tilsvarende, hvor mye påvirker bil boliglån? Selv om du har høy inntekt, risikerer du mindre i boliglån om du lever dyrt. Har du egen bil, får du i utgangspunktet mindre i lån enn om du sykler eller reiser kollektivt, fordi bil regnes som en stor utgift. Gjeld du har fra før teller også negativt, fordi det gir mindre igjen til å betjene boliglånet.

I forhold til dette, hva kan man bruke boliglån til?

De fleste bruker lånene til oppussing og bilkjøp, mens en økende andel bruker boliglånet til å betale ned annen gjeld. Det framgår av en rapport om forbrukertrender som blir lagt fram torsdag av Statens institutt for forbruksforskning (SIFO). Svært mange boligeiere har lån med pant i egen bolig. Hvordan innfri billån ved salg? Hvis du har lån på bilen, må du avtale med kjøper eller banken at dette innfris. Hvis du som selger ikke skal betale ned et lån og kjøperen betaler uten lån, kan dere sette dere ned og ta oppgjøret direkte i nettbanken samtidig som dere gjennomfører omregistreringen.

Tilsvarende, kan man bruke bil som egenkapital?

Dersom du låner opp på boligen, tar du av egenkapitalen din. Er planene å kjøpe ny bolig i nærmeste fremtid, kan imidlertid den nye bilen gå ut over boligdrømmen. På samme måte om du har oppussingsplaner eller lignende, kan bilen spise av bufferen du har oppspart i egenkapitalen.

By Barbur

Hvordan få billån uten fast jobb? :: Hva er lesevansker?
Nyttige lenker