Hjem > H > Hva Er Et Kaskofritt Billån?

Hva er et kaskofritt billån?

Et kaskofritt billån betyr at du ikke kjøper kaskoforsikring på bilen du skal kjøpe. Dette ansees å være et lån uten sikkerhet, da bilen din ikke vil være forsikret dersom noe skulle skje.

Les mer

Derav, når bør man ha kasko på bil?

Kasko hjelper deg altså primært når du selv hadde skylden og dermed ikke dekkes av den andres ansvarsforsikring. Men den kommer også til hjelp hvis dere må dele skylden eller den andre bilisten stikker av. Likevel er det ikke sikkert at det lønner seg med kasko, fordi det koster mange tusenlapper ekstra hvert år. Hvilke forsikring er påbudt? Hvilken forsikring er påbudt på motorkjøretøy? Ansvarsforsikring er påbudt på alle registrerte motorkjøretøy. For uregistrerte motorkjøretøy som el-sykkel, el-sparkesykkel, segway og lignende bør du ha innboforsikring.

Kan man ha delkasko på bil med lån?

Ja, det kan du. På denne lånetypen er det ikke krav om mer enn ansvarsforsikring, men du kan ha delkasko eller fullkasko om du ønsker. Angående dette, hvilken forsikring er påbudt på motorkjøretøy? Alle kjøretøy med skiltene på må ha lovpliktig ansvarsforsikring – uansett om kjøretøyet er i bruk eller ikke. Hvis du kjører på noen og mangler bilforsikring, kan du bli økonomisk ansvarlig for ulykken. Det er viktig at kjøper/ny eier har lovpålagt forsikring med en gang.

Hva er Minikasko?

Delkasko (også kalt minikasko) er en forsikring som dekker brann, tyveri, innbrudd, veihjelp og glasskade, i tillegg til det den lovpålagte ansvarsforsikringen dekker. Ønsker du å være dekket mot steinsprut og glasskade må du som minimum ha delkasko (minikasko). Egenandelen kan du velge selv. Angående dette, når lønner det seg med ansvarsforsikring? Ansvarsforsikringen er ment å dekke enhver skade som bilen gjør på sine omgivelser. Dette kan være skade på andre biler i en kollisjon, bygninger, mennesker eller dyr. Skadene kan bli meget store, og for personskader snakker vi fort om mange millioner kroner.

Hvor mye koster delkasko?

Delkasko kan koste mellom 250kr og 900kr i måneden. Det er mange faktorer som spiller inn på prisen, blant annet bilmodell, skadehistorikk, egenandel og alder. Delkasko er billigere enn kasko (full kasko), fordi den dekker ikke skader på egen bil. Følgelig, hva er frivillig yrkesskadetrygd? Frivillig yrkesskadetrygd gir blant annet full dekning for utgifter til lege, tannlege, fysikalsk behandling og legemidler ved en yrkesskade eller yrkessykdom. I tillegg dekker yrkesskadetrygden arbeidsavklaringspenger ned til 30 % reduksjon i arbeidsevne, og du kan også få uførepensjon ved uføregrad ned til 30 %.

Også, hvilke forsikringer er lovpålagt for en bedrift?

Hvilken forsikring er lovpålagt for arbeidsgiver å ha, for de ansatte? Alle arbeidsgivere er lovpålagt å ha yrkesskadeforsikring for sine ansatte. Yrkesskadeforsikringen gjelder for alle - både heltids- og deltidsansatte. Forsikringen dekker det økonomiske tapet hvis en ansatt får en yrkesskade.

By Munmro

Er bilforsikring obligatorisk? :: Hvilke korn er glutenfrie?
Nyttige lenker