Hjem > H > Hva Gjør Byggingeniører?

Hva gjør byggingeniører?

Byggingeniøren utreder, planlegger og gjennomfører byggeprosjekter. Ofte er byggingeniøren lederen på en byggeplass. Som byggingeniør planlegger og prosjekterer du nye bygg og anlegg. Byggingeniører jobber også med å sikre bærekraftige og «grønne» løsninger i fremtidens bygg.

Les mer

Man kan også spørre hva kreves for å bli byggingeniør?

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket? – Det kreves studiekompetanse og så en bachelorgrad innen byggingeniørfag. Så, hvor mye tjener en byggingeniør i året? Hva tjener en byggingeniør i lønn? Ifølge Statistisk Sentralbyrå er lønnen til en byggingeniør på ca kr 750 000 i gjennomsnitt i årslønn. Dette er snittlønnen på tvers av alle byggingeniører i Norge.

Hva slags ingeniør tjener mest?

NITOs lønnsstatistikk for privat sektor, som nå foreligger, viser at vei- og jernbaneingeniørene var blant ingeniørene som tjente aller best i året som gikk. Ta dette i betraktning, hva kan en sivilingeniør jobbe som? Sivilingeniører utvikler teknologiske løsninger, og jobber med forskning, utvikling, undervisning, prosjektarbeid og ledelse. Som sivilingeniør kan du jobbe innenfor en rekke fagområder som for eksempel olje- og gass, bygg og anlegg, marine fag, industridesign, fysikk, energi og miljø eller datateknologi.

Hva gjør en dataingeniør?

Som dataingeniør jobber du med systemutvikling og drift av maskiner eller systemer. Datateknologi finnes i alt fra datamaskiner, telefoner og biler til datastyrte maskiner som utfører oppgaver som tidligere ble gjort manuelt. Det finnes derfor mange forskjellige typer jobber innenfor teknologi og utvikling. Angående dette, hva er en fagskoleingeniør? Teknisk Fagskole er hovedsakelig et utdanningstilbud for personer som har fagbrev fra videregående skole, og som ønsker å spesialisere seg mer. Etter endt fagskoleutdanning får man tittelen Fagskoletekniker eller fagskoleingeniør, og mulighet til å opprette sin egen virksomhet.

Og et annet spørsmål, hvor mye må man ha i snitt for å bli ingeniør?

StedStudiumPoenggrense, ordinær
UiAIngeniør, data44,6
UiSData Science47,3
UiSDatateknologi44,9
UiSIngeniør, datateknologi45,5
Så, hva tjener en bygningsingeniør? Hva tjener en bygningsingeniør?
  • En bygningsingeniør tjener i snitt 706 200 kroner per år i privat sektor.
  • Her kan det lønne seg å ta to ekstra år på skolen, da blir årslønnen fort 812 640 kroner per år for en sivilingeniør innen bygg og anlegg.

Deretter, hvor mye tjener en bygg og anlegg?

Arbeidsleder, bygg og anlegg tjente i snitt 54 880 kroner i måneden i 2020. Dette tilsvarer en årslønn på 658 560 kroner. Mannlige arbeidsleder, bygg og anlegg tjener mer enn kvinnelige. Menn tjener i snitt 55 020 kroner i måneden, kvinner tjener 50 170.

By Willy Machesky

Hvor mye tjener en oljearbeider? :: Hva er akademisk oppgave?
Nyttige lenker