Hjem > H > Hva Gjør Lekser Med Barn?

Hva gjør lekser med barn?

Forskning har vist at lekser kan skape helseproblemer som stress, angst og depresjon i alle skoletrinn. Skolevegring starter allerede i tidlige klassetrinn for de barna som starter skoledagene med påført dårlig samvittighet og skamfølelse dersom de ikke har fått gjort leksene.

Les mer

Er det bra med lekser?

Lekser kan hjelpe deg med å forbedre resultater på innleveringer og prøver. Lekser kan også gjøre at du får repetisjon av det du har gått gjennom. Norsk forskning viser også at en gjennomsnittlig elev gjør det bedre på skolen på grunn av lekser, men at effekten er liten. Man kan også spørre hva mener forskerne om lekser? Kort oppsummert viser sammenhengen mellom lekser og læringsresultater at: elever som får mye lekser, presterer bedre på prøver og tester. elever med lav sosioøkonomisk bakgrunn presterer ikke bedre på prøver selv om de får og gjør mye lekser. nytten elevene har av lekser stiger med økende klassetrinn.

Hva er negativt med lekser?

En omfattende forskningsrapport fra Kunnskapssenteret viser at lekser og tidspress er sentrale faktorer som skaper negativ stress, særlig hos jenter i ungdomsalder. Lekser stjeler tid, virker på søvnkvalitet, fysisk velvære og sosiale liv. Hvorfor bør vi ha leksefri skole? Leksefri skole vil utjevne forskjeller, siden foreldrene får mindre å si for hvor mye man lærer. I tillegg vil familiene få mindre stress i hverdagen, og lærerne kan bruke tid på undervisning framfor å kontrollere lekser.»

Dessuten, hvor lang tid bruker elever på lekser?

I overkant av 4 timer brukes til selve undervisningen på utdanningsstedet. Mens 9-12-åringene og 13-15-åringene bruker i overkant av 1 time til hjemmelekser de dagene de gjør dette, bruker 16-19-åringene dobbelt så mye tid til lekser. Blant de to yngste aldersgruppene bruker jentene noe mer tid enn guttene til lekser. Hva er en god lekse? Det finnes ikke ett svar på hva som er gode lekser. En mulighet er å repetere fagstoff og gjøre ferdig påbegynt arbeid. Læreplanene gir imidlertid muligheter for mer variasjon i innhold og arbeidsmåter også når det gjelder bruk av lekser.

Folk spør også hvor mange skoler er det i norge?

Per 1. oktober 2019 er det 2799 grunnskoler i Norge, hvilket er 31 færre enn i 2018. Antallet offentlige grunnskoler er redusert med 1. I samme periode er det etablert 99 nye private skoler. Deretter, har finland leksefri skole? Finland regnes for å ha et av verdens beste utdanningssystemer, og dette er uten lekser. Finland har lengre skoledager, uten lekser og det er bevist at dette gir fantastiske muligheter både på og utenfor skolen. Ja, elever går lengre på skolen men dette gir fortsatt mer tid til annet.

Hvem var det som fant opp lekser?

Opphavet til lekser i Norge er fra tiden hvor man hadde omgangsskole hvor lærerne reiste rundt fra bygd til bygd, og elevene fikk da oppgaver å arbeide med i de ukene det ikke var skole i deres bygd. Fenomenet har da blitt videreført når omgangsskolen har blitt erstattet av det nåværende grunnskolesystemet.

By Diandre

Hvem bestemmer om vi skal ha lekser? :: Hva vedtok Stortinget i 1929?
Nyttige lenker