Hjem > H > Hva Heter De Ulike Tegnene?

Hva heter de ulike tegnene?

Tegn

  • Aksentteikn.
  • Apostrof.
  • Bindestrek.
  • Hermeteikn.
  • Kolon.
  • Komma.
  • Punktum.
  • Semikolon.

Les mer

Hvordan skrive direkte tale?

Direkte tale er det å gjengi ordrett noe som har blitt sagt. Det som ble sagt, settes da oftest i anførselstegn. Eksempel: Hun sa: «Jeg skal spise middag». Når skal man bruke utropstegn? Utropstegn er et skrifttegn som brukes for å markere avslutning på utrop og interjeksjoner, oppfordringer og ønsker, samt setninger i imperativ. Sammen med spørsmålstegn og punktum utgjør utropstegn en gruppe av store skilletegn. Stopp tyven! Au!

Skal filmer skrives i kursiv?

Kursiv. Kursiv skrift (som dette) har en rekke bruksområder i tekst. Titler på bøker, tidsskrifter, aviser, filmer, CD-er og plater, radio- og tv-programmer og teaterstykker (men titler på sanger, musikkstykker, dikt, noveller, essay og artikler settes i anførselstegn). Ta dette i betraktning, hvordan skrive skipsnavn? Vanligvis skriver vi skipsnavn uten anførselstegn, f. eks. MF Eira, men MF «Eira» er også mulig. Når man har med MF, er det mindre nødvendig med markering enn når navnet står alene.

I forhold til dette, skal det være stor bokstav etter semikolon?

Legg merke til at det ikke skal være stor forbokstav etter semikolon. Unntak gjelder selvsagt ved egennavn. Eksempler: De fleste stilte i uniform; Nils kom i regnfrakk. Når skal jeg bruke? Skriv én, éi og ett når du vil uttale ordet med ekstra sterkt trykk, og en, ei eller et når du vil uttale det med vanlig, lett trykk.

Så, hvordan bruke bindestrek i setning?

bruker bindestrekenbrukebindestreken

Bindestrek

  1. sinna-tagg.
  2. oste-klokke.
  3. sykkel-styre.
  4. natt-tog.
Hva er alt knappen på Mac? Alt (kalt option på Mac OS) er tasten som ligger til venstre for mellomromstasten på normale tastaturer. Tasten er en modifiseringstast som kan endre funksjonen til andre taster, ved at en holder Alt nede samtidig som en trykker den andre tasten.

Og et annet spørsmål, hva erstatter word på mac?

Pages er navnet på Apples alternativ til Word. Det følger gratis med alle Mac-er, iPhone-er og iPad-er, og er en del av en «kontorpakke» hvor også Numbers (regneark) og Keynote (presentasjoner) følger med.

By Hardin Argyle

Hva er innledning i en tekst? :: Når skal man bruke enkle anførselstegn?
Nyttige lenker