Hjem > N > Når Skal Man Bruke Enkle Anførselstegn?

Når skal man bruke enkle anførselstegn?

Anførselstegn brukes for å markere og sitere utdrag fra andre tekster; samt ved uttrykk som ikke følger normen, bryter med skrivestilen eller som brukes på en uvanlig måte. Utenlandske ord i norsk tekst er det vanligst å markere med kursiv, men anførselstegn brukes også.

Les mer

I forhold til dette, hva er gåsetegn?

Anførselstegn eller sitattegn (kalles også gåseøyne) er tegn som brukes for å uttrykke tale eller sitater eller for å vise noe som blir omtalt på en spesiell måte. tankestrek ( –, —, m. fl. ) punktum ( . ) Hva skal stå i hermetegn? I kortform lyder hovedregelen: «Mellom hermeteikn (sitatteikn) skal det ikkje stå andre teikn enn dei som høyrer til i den siterte teksten.» Det vil i praksis si at komma skal stå utenfor den anførte setningen (se eksempler ovenfor), mens annen tegnsetting er som før.

Hvor skal anførselstegn stå?

Anførselstegn. Punktum, spørsmålstegn og utropstegn skal som hovedregel stå mellom anførselstegnene. Komma kommer etter siste anførselstegn (hvis det ikke hører med i et sitat). Følgelig, når skal man bruke kursiv og anførselstegn? Titler på bøker og tidsskrifter skal stå i kursiv, ikke i anførselstegn. Titler på artikler, enkelte kapitler, dikt osv., som ikke er utgitt som egne publikasjoner, settes derimot i anførselstegn.

Deretter, hvordan bruke semikolon?

Semikolon er en mellomting mellom et punktum og et komma og må ikke blandes sammen med kolon. Semikolon brukes til å lage et lite opphold mellom helsetninger (hovedsetninger) som hører nær sammen, for å understreke den nære sammenhengen mellom dem. I går hadde vi oksestek; i dag blir det nok lapskaus. Hvor er hermetegn på Mac? Hvordan skrive anførselstegn (sitattegn) på Mac

  1. Venstre anførselstegn: alt+shift+v.
  2. Høyre anførselstegn: alt+shift+b.

Hva er anførselstegn på nynorsk?

Her bruker ein hermeteikn særleg for å gjere meininga tydelegare, t.d. ved lange titlar eller ved sekundær bruk av namn for å unngå forveksling. Boktitlar markerer ein vanlegvis anten med hermeteikn rundt («Halvbroren») eller med kursiv (Halvbroren). I forhold til dette, hvordan få andre hermetegn i word? Klikk Korrektur, og klikk deretter Alternativer for Autokorrektur. Gjør følgende i dialogboksen Autokorrektur: Klikk kategorien Fortløpende autoformatering, og under Fortløpende endringer merker du av for eller fjerner merket for "Rette anførselstegn" med “doble kommaer”.

Man kan også spørre hvordan sette anførselstegn?

Vi kan benytte tankestrek/replikkstrek i stedet for anførselstegn ved direkte tale. Den skal ha ett mellomrom mellom seg og teksten som kommer etter. Eksempel: – Jaja, sa Jorunn, – her var det lite gull å finne.

By Sima Dedman

Hva heter de ulike tegnene? :: Hvilke bydeler ligger Ullevål sykehus?
Nyttige lenker