Hjem > H > Hva Menes Med Samfunnsansvar For Bedrifter?

Hva menes med samfunnsansvar for bedrifter?

Samfunnsansvar innebærer at bedrifter integrerer sosiale og miljømessige hensyn i sin daglige drift og i forhold til sine interessenter. Samfunnsansvar innebærer hva bedriftene gjør på frivillig basis utover å overholde eksisterende lover og regler i det landet man opererer.

Les mer

Hvorfor er samfunnsansvar så viktig?

Det finnes mye dokumentasjon på at CSR, eller samfunnsansvar, er i bedriftens og eiernes egeninteresse. CSR tilfører bedriften merverdi fordi det bidrar til at bedriften vurderer alle sine interessenter og hvordan den best kan møte deres behov og bekymringer. Og et annet spørsmål, hva er ifølge milton friedmans syn på bedrifters samfunnsansvar riktig? For femti år siden påsto Milton Friedman i New York Times Magazine at bedriften viser maksimalt samfunnsansvar når den maksimerer profitten. Denne påstanden er blitt sitert over 17.000 ganger, mer enn fire ganger så ofte som hans mest siterte forskningsartikkel i faget pengepolitikk, som han fikk nobelprisen for.

Følgelig, hvorfor fikk samfunnsansvar csr økt aktualitet på 1990 tallet?

På 1990-tallet ble det obligatorisk å snakke om CSR. Årsaken var den økte liberaliseringen, globaliseringen, miljø og NGO trusselen. Liberaliseringen førte til mindre statlig styring og kontroll og kom som en følge av den økte globaliseringen. EØS og WTO (Verdens handelsorganisasjon) begrenset statens virkemidler. Ta dette i betraktning, hvorfor er det vigtigt med en interessentanalyse? Hensikten med interessentanalysen er å klarlegge på hvilken måte de enkelte interessentene vil kunne komme til å påvirke eller bli påvirket av prosjektets gjennomføring eller resultater.

Ta dette i betraktning, hva betyr begrepet samfunnsansvar?

Bedriftens samfunnsansvar kan defineres som bedriftens integrasjon av sosiale og miljømessige hensyn i sin daglige drift på frivillig basis, utover å overholde eksisterende lover og regler i det landet man opererer. Hvordan kan en bedrift ta samfunnsansvar? Mange bedrifter opererer utelukkende i en norsk sammenheng. Her finnes det klare muligheter for å ta samfunnsansvar. Som eksempler kan nevnes inkluderende arbeidsliv, miljø og bidrag til bygging av kompetanse i samfunnet gjennom skole-næringslivssamarbeid og lærlingeplasser.

Derav, hva er etikk og samfunnsansvar?

“hva en bedrift kan og etisk sett bør gjøre – ikke om hva som er lovpålagt å gjøre”. Bedriftens samfunnsansvar handler ikke om hva hvilket ansvar bedriften har i følge landets lover og regler, men hvilket samfunnsansvar bedriften frivillig ønsker å ta. Hva er viktig å beskrive med tanke på bedriftens økonomi? Økonomien i en bedrift er selvfølgelig veldig viktig: uten nok penger kan ikke en bedrift overleve på lengre sikt. Inntektene til virksomheten må forvaltes og investeres på hensiktsmessig måte, slik at pengene vokser og bedriften kan utvikle seg videre i ønsket retning.

Hva betyr det at noe er bærekraftig?

«En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.» I denne definisjonen er det lagt særlig vekt på de fattiges behov for å få oppfylt sine grunnleggende rettigheter og skape mulighet for et bedre liv.

By Brice Barrell

Hvordan virker trefase? :: Hvilket Netflix abonnement?
Nyttige lenker