Hjem > H > Hva Menes Med Fagterminologi?

Hva menes med fagterminologi?

Fagterminologi er ord og uttrykk som brukes innenfor et avgrenset fagområde. Hensikten er å gjøre utveksling av fagkunnskap og kommunikasjon mellom dem som arbeider innenfor fagområdet, lettere og mer entydig. Alle bransjer og yrker har en egen fagterminologi, men det varierer hvor omfattende fagterminologien er.

Les mer

Hvilke krav stiller vi til et fagspråk?

Fagspråket stiller krav til entydighet og standardisering, derfor bruker vi ofte andre begreper enn dem vi kjenner fra hverdagsspråket. Også, hvorfor trenger vi fagspråk? Fagspråket gjør kommunikasjonen mer entydig og forståelig for dem som behersker koden, men det kan også virke ekskluderende på utenforstående. Mange yrkesgrupper har utviklet en egen måte å snakke sammen på på arbeidsplassen.

Derav, hva er en sjargong?

Sjargong er ord og vendingar som er særeigne for ei fag- eller samfunnsgruppe, som har eit munnleg preg, og som kan vere vanskelege å skjøne for dei som står utanfor. Hva er relevant fagspråk norsk? Når en oppgave ber om relevant fagspråk, betyr det rett og slett at du skal vise norskfaglig kunnskap.

Hva er et formelt språk?

Et formelt språk er en matematisk mengde ord, det vil si endelige strenger av bokstaver eller symboler. Mengden som disse symbolene hentes fra, kalles alfabetet som språket er definert over. Et formelt språk er ofte definert ved formell grammatikk. Hva er medisinsk terminologi? Medisinsk terminologi

En medisinsk ordbok tar, som andre fagordbøker, utgangspunkt i ord og begreper som er fagspesifikke og som oftest ikke finnes i en allmennordbok.

Hva er forskjellen på formelt og uformelt språk?

Formell og uformell språklæring

En kan lære språk på to måter: formelt og uformelt. Formelt skjer det ved å få undervisning for eksempel ved å følge et kurs. Uformelt skjer det ved at du lever sammen med folk som har språket som morsmål.
Du kan også spørre hva er et fagord? Fagord betyr omtrent det samme som term.

Hva er et fremmedord?

Fremmedord er ord fra et fremmed språk som har beholdt trekk ved dette språkets struktur og ikke fullt ut er blitt tilpasset språket det er lånt inn i.

By Jo

Hvorfor oppstår Multietnolekt? :: Hvordan skjer artsdannelse?
Nyttige lenker