Hjem > H > Hva Kan Du Bruke Studentbevis Til?

Hva kan du bruke studentbevis til?

Du dokumenterer at du er student enten med mobil-appen Studentbevis/Student ID eller med semesterkvittering og studentkort. Studentkortet kan gje deg tilgang til bygningar og rom på UiO og du treng det for å hente pullprint-utskrifter og for å låne bøker på biblioteket.

Les mer

Dessuten, hva gjelder som studentbevis?

Hva er gyldig bevis?

  • Studiekort eller studentbevis på mobil.
  • Skolebevis for lærlinger, som bekrefter at du er student/lærling inneværende semester.
  • Dokumentasjon fra skole eller lærebedrift, som bekrefter skolegang inneværende semester, sammen med bankkort, førerkort, pass eller annen legitimasjon med foto.
Hvem kan bruke studentrabatt? Du er ikke offisielt student, men elev. Men mange steder har med elever, gjerne over 16 år, i studentrabattene sine. For eksempel NSB, Ruter og andre sånne steder, inkluderer elever over 16 år i studentrabatten.

Er student honnør?

Student: Passasjerer med gyldig studentbevis. Honnør: Passasjerer som er 67 år eller eldre, uføretrygdede eller ledsager for personer med nedsatt funksjonsevne. Vernepliktig: Vernepliktig militært personell med innkallingsbrev, studentbevis for krigsskolen eller Forsvarets identitetskort. Hvordan får man Studentbevis? For å få studiebevis må du oppflylle disse kravene:

  1. Du må være heltidsstudent (ta minst 30 studiepoeng i løpet av ett semester).
  2. Du må ha norsk personnummer.
  3. Du må ha betalt semesteravgiften.
  4. Utdanningsplanen din må være godkjent.

Følgelig, hvor finner man studentbevis?

Når du har semesterregistrert deg i Studentweb, betalt semesteravgift og aktivert brukerkonto kan du laste ned appen "Studentbevis".

  • Last ned Studentbevis-appen fra App Store (iOS) eller Google Play (Android)
  • Logg inn i appen: Velg tilhørighet, og logg inn med vanlig NTNU-brukernavn og passord.
Hvor mye er semesteravgiften på? For studieåret 2021-22 er semesteravgift og andre avgifter er på kr 685,- og går til: Semesteravgift til SiA og Norsk studentorganisasjon: kr. 485,-

Kan studentkort brukes som legitimasjon?

Studentbevis er ikke ansett som gyldig legitimasjon. Er jeg en student? Ein student er ein person som studerer ved ein høgskule eller eit universitet.

Også, hvem kan få studentkort?

Du kan få studentkort hvis du har:

Betalt semesteravgift for inneværende semester. Registrert deg i StudentWeb for inneværende semester. Med gyldig og fysisk ID.

By Morry Hinchliffe

Hva er Lærlingbevis? :: Hvordan ta Skjermvideo på iPad?
Nyttige lenker