Hjem > H > Hva Slags Sjangere Finnes?

Hva slags sjangere finnes?

Det er vanlig å dele skjønnlitteraturen i tre hovedsjangere: epikk, lyrikk, drama, som så igjen inndeles i undersjangere, for eksempel epikk: epos, roman, novelle og så videre. Tidligere, blant annet i antikken og klassisismen, var sjangerteorien normativ, mens den fra 1900-tallet i hovedsak har vært deskriptiv.

Les mer

I forhold til dette, hvordan kan man skrive en novelle?

Novellen er en forholdsvis kort fortelling. Den skildrer gjerne en enkelthending eller små klipp fra livshistorien til en person. Handlingen i en novelle spenner vanligvis over et kort tidsrom, og det er få personer med. I novellen kan mye bare være antydet - du trenger ikke skrive alt rett ut, men heller gi små hint. Hvordan skrive en god innledning eksempel? Innledningen bør, sammen med tittelen, fortelle leseren hva den drøftende artikkelen handler om. Her bruker vi to eksempler: Du har valgt tittelen Bør unge menn vente med å få lappen til de er 23 år? I innledningen kan du kort informere om bakgrunnen for at du stiller dette spørsmålet.

Så, hvordan skrive en innledning til en artikkel?

Det er mange måter å innlede en artikkel på, og her er noen eksempler:

  1. Start med en faktaopplysning.
  2. Start med et sitat.
  3. Start med å si hva du skal skrive om.
  4. Start med å gi generelle opplysninger om temaet.
  5. Start med et eksempel (en historie/en situasjon)
Ta dette i betraktning, hvordan lage gode temasetninger? Du skiller avsnittene fra hverandre ved å hoppe over ei linje når du skriver. Den første setningen i avsnittet kalles temasetningen. Her skriver du argumentet ditt, og nå blir det viktig at hele resten av avsnittet handler om dette temaet, eller om dette argumentet. På den måten binder du teksten din sammen.

Også, hva er forskjellen på en temasetning og en kommentarsetning?

Hva er en kommentarsetning? Etter temasetningen kommer en eller flere kommentarsetninger som støtter og underbygger temasetningen. Kommentarsetninger gir mer faktainformasjon, detaljer og viser gjerne til eksempler. Hva er Setningsstartere? Setningsstartere er gode hjelpere når du skriver tekster. De er som navnet sier, gode måter å starte setninger på. Med en god setningsstarter vil du på en enkel og direkte måte lede leseren til det du vil si. Setningsstartere gir en ramme rundt innholdet du vil fortelle til leseren av teksten.

Man kan også spørre hvordan er en saktekst bygd opp?

Avsnitt bygges ofte opp gjennom tre deler. Først presenterer man emnet avsnittet handler om. Så forklarer man gjerne hva som ligger i dette emnet, eller gir konkrete eksempler på det. Til slutt oppsummerer eller avslutter/lukker man emnet før man går videre. Følgelig, hva er forskjellen på skjønnlitteratur og saktekster? I skjønnlitteraturen bruker forfatteren fanatsien og skaper tekster. Saktekster er tekster med et saklig innhold. Teksten er ikke oppdiktet. Artikler, reportasjer i aviser og tidsskrifter, bruksanvisninger, oppskrifter, sms-meldinger, essay, kåseri, intervju, foredrag, formelle brev og søknader er alle saktekster.

Man kan også spørre hvor lang er en artikkel?

En lang artikkel skal være mellom 8000 og 15 000 tegn, mens ekstra lange artikler kan strekke seg over 15 000, men skal bare i svært sjeldne tilfeller gå over 20 000. Det er ofte fristende å si alt i samme artikkel, men det er få som orker å lese de lengste artiklene.

By Scrivenor Loiacono

Hva kan man vaske pc skjerm med? :: Hva skal være med i en artikkel?
Nyttige lenker