Hjem > H > Hva Skal Være Med I En Artikkel?

Hva skal være med i en artikkel?

Isolert sett er det bare fem ting du må huske på å skrive om når du skal skrive en god artikkel: hvem, hva, hvor, hvorfor og når. Klarer du – gjerne indirekte – å svare på disse spørsmålene i artikkelen din, har du skrevet en god artikkel.

Les mer

Hva kjennetegner sjangeren artikkel?

Artikkel er en sakprosasjanger, hvor man informerer om et emne på en saklig og objektiv måte. En artikkel består av en innledning hvor man introduserer problemstillingen, en hoveddel som utdyper emnet og er bygget opp på en logisk måte. Så, hvordan kan skrive en artikkel? Hvordan bygge opp en artikkel? En informativ tekst bør innledningsvis introdusere emnet for leseren. I innledningen kan du også inkludere en eventuell problemstilling. Skriver du en informativ tekst bør den også ha en form for redegjøring, og gjerne en konklusjon.

Hva er en god Temasetning?

Første setning i et avsnitt kalles temasetning. Denne setningen oppsummerer hva avsnittet hander om. Gode temasetninger er viktige for å få en sammenhengende og koherent tekst. I forhold til dette, hva er en saktekst? De fleste tekstene vi leser, er saktekster. Felles for alle saktekster er at de handler om virkeligheten, om verden vi lever i. Utover dette kan saktekster være svært ulike. Alt fra matoppskrifter, sikkerhetsinstrukser, møtereferater og nyhetsartikler til brev, kåseri og essay er saktekster.

Hva er en god artikkel?

En artikkel skal være saklig og oversiktlig. Det er saken du skriver om som skal stå i sentrum, ikke du som skriver, men du har lov til å ha meninger om det du skriver om. Du skal på en måte diskutere med deg selv i artikkelen, men på en oversiktlig og saklig måte. Hvordan oppsummere en artikkel? Avslutning

  1. Sirkelkomposisjon. Du avslutter teksten på samme måte som du åpnet den.
  2. Svar eller sammendrag. Stilte du et spørsmål i innledningen, kan du besvare det i avslutningen.
  3. Å peke framover. Avslutt med at du spår framtiden over temaet ditt.

Hvordan å skrive en fagtekst?

En fagtekst skal naturlig nok være basert på faglitteratur, altså kilder du har brukt. Da er det viktig å gjøre det klart og tydelig for leseren hvor du har hentet fagstoffet ditt fra. I følge læreplanen i Psykologi 2 skal du kunne innhente, vurdere og bruke kilder på en relevant og etterprøvbar måte. Ta dette i betraktning, hvilken sjanger er faktatekst? Sakprosa. Sakprosatekster er tekster som redegjør for et saksforhold, altså tekster som sier noe om hvordan noe er. Sakprosa er fakta, og ikke fiksjon.

Man kan også spørre hvilken sjanger tilhører leserinnlegg?

En anvendelig og underholdende sjanger

De fleste leserinnlegg er såkalte debattinnlegg: korte, argumenterende tekster med et klart standpunkt, som har til formål å overbevise leseren.

By Banna Dishner

Hva slags sjangere finnes? :: Hvordan få pcen til å gå raskere?
Nyttige lenker