Hjem > H > Hva Dekkes Av Husforsikring?

Hva dekkes av husforsikring?

Hvilke skader dekker husforsikringen?

  • Brann og nedsoting.
  • Lynnedslag og elektriske fenomener.
  • Naturskade.
  • Vannskader og brudd på rørledning.
  • Skadeverk.
  • Annen plutselig skade på bygning.

Les mer

Angående dette, hva dekker hjemforsikring?

Innboforsikring, også kalt Hjemforsikring, er en kombinert forsikring som dekker:

  1. Innbo og løsøre. Innbo og løsøre i boligen.
  2. Utgifter og tap ved erstatningsmessige skader. Penger og verdipapirer.
  3. Privatansvar. Privat erstatningsansvar.
  4. Rettshjelp. Utgifter til juridisk bistand som part i en tvist som privatperson.
Hva ligger boligforsikring på? Innboforsikring er en type forsikring som dekker alle de løse gjenstandene i huset ditt. Det kan gjelde møbler, klær, elektronikk, bøker, og annet stort og smått som befinner seg i hjemmet. Siden boligforsikringen ikke dekker løsøre, vil innboforsikring være en vanlig tilleggsforsikring.

Hvem gjelder bygningsforsikring for?

Forsikringen gjelder for innehaver av tinglyst eiendomsrett, panterett eller annen tinglyst sikkerhetsrett i eiendommen. Dersom innehaver av tinglyst eiendomsrett dør, trer dødsbo inn i avdødes sted som sikret. For andre panthavere kan If med bindende virkning for medforsikrede endre avtalen eller la den opphøre. Dessuten, hva er byggherreforsikring? Byggherreforsikring sikrer at driften kan fortsette hvis bedriften får et erstatningskrav rettet mot seg. *for fysisk skade på personer og ting i forbindelse med et byggeprosjekt.

Folk spør også hva er en følgeskade?

Følgeskade eller indirekte skade er en skade som ikke er forårsaket den skadevoldende hendelsen, men kommer som en etterfølgende konsekvens. Følgeskader i forbindelse med brann kan være store. Folk spør også hva dekker vannskader?

SelskapVann gjennom utett tak/veggFølgeskade fra utett våtrom
Frende Utvidet dekningDekketDekket
Gjensidige HusNeiNei
Gjensidige Hus PlussDekketDekket
If StandardNeiNei

Hva dekker forsikringen ved vannskade?

En boligforsikring dekker som regel følgeskadene av en vannskade når et vannrør sprekker eller når det oppstår en annen plutselig skade, som for eksempel lekkasje fra varmtvannsberederen. – Undersøkelsen viser at mange får kostbare skader på boligen som de selv må bekoste reparasjonen av. Ta dette i betraktning, hvem dekker innbo? Utleier og leietaker

Leier du en leilighet som er helt eller delvis møblert? Da er det utleier selv som må sørge for å ha en egen innboforsikring som dekker sitt inventar. Selve bygningen og det fastmonterte i leiligheten skal dekkes av utleiers husforsikring eller felles bygningsforsikring i sameiet/borettslaget.

Deretter, er kjøkken innbo?

En god tommelfingerregel er at innboforsikringen dekker alt innbo og løsøre som du ville tatt med deg på et flyttelass. Det betyr at fastmonterte ting som vedovn, baderoms- eller kjøkkeninnredning, spotter i himlingen etc. ikke dekkes av innboforsikringen, fordi det regnes som en del av bygget.

By Liam Borey

Hva er inkludert i innboforsikring? :: Hvorfor ryker turbo?
Nyttige lenker