Hjem > H > Hva Betyr Å Utvide?

Hva betyr å utvide?

gjøre større i utstrekning (ved tilføyelse, tilbygning e.l.)

Les mer

Så, hvordan gjøre om brøk til blandet tall?

Det er to måter vi kan gjøre en uekte brøk om til blandet tall: 1) Summer nevneren med seg selv helt til summen er mindre eller lik telleren. Hvis summen er mindre enn telleren, er differansen mellom telleren og summen en rest. 2) Divider telleren med nevneren. Hvordan dele flere brøker? Divisjon av brøk.

Man deler en brøk med en annen brøk ved at telleren og nevneren i den andre brøken bytter plass, og deretter ganges denne brøken med den første brøken.

Hvordan gange brøk med brøk?

Husk at en brøk består av en teller og en nevner. Hvis du skal gange to brøker med hverandre, ganger du teller med teller og nevner med nevner. Hvis du derimot multipliserer en brøk med et helt tall, gjør du først heltallet om til en brøk, det vil si nevneren blir 1. Så multipliserer du på vanlig måte. Hvordan gange og dele brøk? Vi multipliserer to brøker ved å multiplisere teller med teller og nevner med nevner. Vi dividerer hele tall med 1, slik at tallene kan oppfattes som brøker. Vi dividerer med en brøk ved å multiplisere med den omvende brøken.

Og et annet spørsmål, hvordan sette inn brøk i word?

Brøker (1/3, 2/5)

  1. Klikk eller trykk hvor du vil sette inn brøken.
  2. Gå til Sett >Symbol >Flere symboler.
  3. Velg Tallformer i rullegardinlisten Delsett. Obs!: Ikke alle skrifter har et delsett for tallformer.
  4. Dobbeltklikk på brøken du vil sette inn.
  5. Velg Lukk.
Deretter, hvordan legge sammen to brøker? Svar:
  1. Finn fellesnevneren - tallet som er delelig med begge nevnere. Fellesnevneren er tallet som har begge nevnere som faktorer.
  2. Utvid brøkene - multipliser nevneren med det tallet som gir fellesnevneren.
  3. Svaret er en brøk der telleren er summen av tellere i de utvidete brøkene og nevneren er fellesnevneren.

I forhold til dette, er brøk et tall?

Brøk er et rasjonalt tall der teller og nevner er hele tall. Det er en måte å representere et tall på ved hjelp av divisjon. Nevneren må være forskjellig fra null. Brøk kan sees som et tall på tallinja eller som del av en mengde. Hva er størst av 2 3 og 3 5? Eksempel: 23 ​​​​ er større enn 35 ​​​​ fordi i 23 ​​​​ mangler det bare 1 i telleren for å få en hel, mens i 35 ​​​​ mangler det 2 i telleren for å få en hel.

Folk spør også hvordan sammenligne brøker med felles teller?

Bruk av felles teller: Den brøken som har minst nevner er størst, for jo mindre du deler med, jo større er resultatet, og vi får sammen resultat som over[1]. Det fine med denne metoden er at den trekker forbindelse til en annen viktig del av matematikken.

By Fineman

Hva er en todimensjonal figur? :: Hva heter tallet over brøkstreken?
Nyttige lenker