Hjem > H > Hva Betyr Ordet Tripitaka?

Hva betyr ordet Tripitaka?

Tripiṭaka (sanskrit; devanagari: त्रिपिटक, pāli: Tipitaka, bengali: ত্রিপিটক) er sanskrit og betyr «de tre kurvene.» Begrepet benyttes av ulike buddhistiske skoler til å beskrive deres fastlagte utvalg (kanon) av hellige skrifter.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva handler hjertesutraen om?

Budskapet i hjertesutraen handler om tomhet.

Avalokiteshvara forklarer Shariputra at alle ting og fenomener er sammensatt av andre ting og fenomener. Til syvende og sist er alt tomhet. Alle våre sanseintrykk, konsepter og begreper er kun former som vi forholder oss til. I seg selv er de ikke noe annet enn tomhet.
Så, hva heter de helligste stedene i buddhismen? Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk.

Folk spør også hva er navnet på de eldste buddhistiske tekstene?

Tipitaka («de tre kurvene»; sanskrit: Tripitaka) er navnet på de eldste tekstene i buddhismen, og regnes som kanon innenfor Theravādaskolen. Følgelig, hva betyr det buddhistiske symbolet? Dharmachakra (sanskrit: धर्मचक्र; pāli: Dhammacakka; tibetansk འཀོར་ལོ།, chos kyi 'khor lo; betydningen Dharmas hjul eller Lovens hjul) er et symbol for dharma, Buddhas lære om veien til sann opplysning. Et tilsvarende symbol brukes også innen jainismen.

Deretter, hva er mahayana?

Mahâyâna betyr den store vogna og har som mål å gi så mange mennesker som mulig tilgang til opplysning (Nirvana). Denne retningen oppstod i India omkring det 1. århundre e.Kr., en tid etter Buddhas inntreden til nirvana. Mahâyâna-tilhengerne mener at Buddha underviste i Mahâyâna også. Også, hva består tripitaka av? Tripitaka omfatter tre deler:

  • vinaya, regler for munke- og nonneordenen.
  • sutra (sutta på pali), Buddhas prekener og dialoger.
  • abhidharma (abhidamma på pali), den senere systematiske utlegning av læren.

Så, hva betyr dharma på norsk?

Dharma er et sentralt begrep i hinduismen og buddhismen. I buddhismen er dharma Buddhas lære. I hinduismen er begrepet mer mangfoldig. Dharma betyr her det rette, moral, lov eller verdensorden. Også, hva menes med de tre juvelene? De tre juvelene, eller tilfluktsformelen, viser til den vei et menneske går for å nå det endelige mål nirvana. Denne vei/metode har alle buddhister felles: å først interessere seg for Buddha; siden går videre til hans lære; og til sist søker man seg til en munke- eller nonneforsamling for praktisk å utføre læren.

Du kan også spørre når kom buddhismen til vesten?

Artikkelstart. Buddhismen er en verdensreligion stiftet av Buddha i Nord-India på 400-tallet fvt. Om lag 500 millioner mennesker – rundt sju prosent av verdens befolkning – bekjenner seg til buddhismen.

By Lymann

Hva må man gjøre for å oppnå nirvana? :: Hvem oppfant geometri?
Nyttige lenker