Hjem > H > Hvorfor Er Parthenon Tempelet I Athen Skadet?

Hvorfor er Parthenon tempelet i Athen skadet?

Den 26. september 1687, etter at osmanerne hadde lagret ammunisjon og krutt i det gamle tempelet, ble det rammet av artilleri fra kanonene til republikken Venezia. Den påfølgende eksplosjonen gjorde store ødeleggelser på Parthenon og dens skulpturer.

Les mer

Tilsvarende, hvor lenge varte demokratiet i athen?

Athensk demokrati utviklet seg i tiden rundt 400-tallet f.Kr. i den greske bystaten (polis) Athen, bestående av byen Athen og det omliggende landbruksområdet Attika. Det er et av de første demokratiene i verden. Ta dette i betraktning, hvor mange år varte antikken? Antikken er en lang tidsperiode av kulturhistorien ved Middelhavets greske og romerske sivilisasjoner, samlet den gresk-romerske verden, fra rundt 700 f.Kr. til rundt 500 e.Kr.. Antikken inndeles i gresk antikk og romersk antikk.

Man kan også spørre hva er en polis definisjon?

En polis var et kollektiv av menn med eksklusiv borgerrett. Idealet var at alle var jordeiere. De hadde felles ansvar for forsvaret av polisen, og krig og militær trening var en viktig fellesoppgave. Hva er en bystat definisjon? Bystat er en stat som består av en by og dens nærmeste omland. Fra historisk tid er de greske statsdannelsene i oldtiden eksempler på bystater, hvor Athen er det mest kjente. Fra moderne tid er både delstater som Hamburg og selvstendige stater som Singapore å regne som bystater.

Hva er en Akropolis og hva ble den brukt til?

Akropolis (gresk: ἀκρόπολις, sammensatt av ἄκρος, ákros, «høyest, øverst» og πόλις, pólis, «bystat, by») er en betegnelse på høyborgen i de eldste greske byene, som i senere tid fikk templer, altere og statuer til ære for gudene. Mest kjent av akropolisene er akropolis i Athen. Hva kjennetegner gresk arkitektur? En forbinder betegnelsen mest med templer. De har tre vanlige søyleordener: Dorisk, Jonisk og Korintisk. Et prinsipp er kontrasten mellom det bærende, søyle og det bårne, bjelke. Viktig er at byggverkene står som selvstendige plastiske legemer i rommet.

Man kan også spørre hva er en folkeforsamling?

En folkeforsamling var i oldtidens bystater et møte av voksne, mannlige borgere som kom sammen, for å fatte beslutninger om krig, fred, lover og dekreter. Det var også her valg til embeter og råd foregikk, og folkeforsamlingene kunne også fungere som domstoler. Hvor lenge måtte spartanske menn være i militæret? Agoge – spartansk disiplin

Guttene fikk sine egne trenere, og deler av programmet ble gjennomført ute i skogen hvor de måtte leve nakne for å bli herdet til relgelrette kampmaskiner. Alle menn forble i det militære inntil de fylte 30 – hvis de overlevde så lenge.

Tilsvarende, hvilken oppgave hadde folkeforsamlingen og hvem kunne møte der?

Hvilken oppgave hadde folkeforsamlingen, og hvem kunne møte der? Folkeforsamlingens oppgave var å ta alle politiske avgjørelser. De møttes ca. 40 ganger i året og der møtte man menn over 18 som hadde borgerrett og gjennomført en toårig militærtjeneste.

By Neidhardt Graydon

Når startet og sluttet antikken? :: Hvor mange nautiske mil er en lengdegrad?
Nyttige lenker