Hjem > H > Hva Betyr 5 Års Garanti?

Hva betyr 5 års garanti?

For biler er den absolutte reklamasjonsfristen på fem år. Dette betyr at reklamasjonsretten som følger av forbrukerkjøpsloven faller bort etter fem år.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva er vanlig garantitid?

Garantitiden blir bestemt etter hva som er avtalt mellom deg og selger på kjøpstidspunktet. En vanlig garantitid er ett år, men det kan også være lenger. Spør uansett før du kjøper noe. Garantien er en tilleggsrettighet som du kan få, men reklamasjon gjelder alltid. Man kan også spørre hvordan fungerer garanti? En garanti er noe produsenten eller selgeren kan velge å gi deg. Garantien er ment for å gi deg noe mer enn det du allerede har krav på etter loven - enten i tid eller omfang. For eksempel kan en selger velge å gi deg rett til å klage på varen selv om det er du selv som har forårsaket feilen.

Så, hvordan håndtere reklamasjon?

Fem råd som sørger for gode rutiner på reklamasjonshåndtering

  1. Behandle reklamasjoner så raskt som mulig og nærmest mulig kunden.
  2. Ta saken på alvor, håndter den positivt – også når du ikke kan gi kunden medhold.
  3. La den som mottar reklamasjonen ha ansvar for å håndtere den og sørge for at kunden følges opp.
Folk spør også hvordan fungerer en bankgaranti? En bankgaranti er en forpliktelse fra kundens bank til å betale et visst beløp til garantimottakeren, når det er nødvendig. Garantien utløses når en av partene i kontrakten ikke oppfyller sine forpliktelser, så den andre parten ikke lider tap på grunn av dette.

Hva dekkes av garanti bil?

Hva dekkes i nybilgarantien

I garantien skal det meste dekkes. Dette gjelder både materialrelaterte, mekaniske og elektriske feil. Også ekstrautstyr som er montert av fabrikk eller importør dekkes.
Deretter, hva er forskjell på garanti og kjøpslov? Reklamasjon er lovfestede rettigheter du har overfor selger ved feil eller mangler. Garanti er en avtale mellom deg og produsenten eller selger som skal gi deg bedre rettigheter enn de du har etter de lovfestede reklamasjonsreglene.

Du kan også spørre når utløper garanti bil?

Hva er nybilgaranti? Vanligvis angis garantitiden med et antall år/ antall kjørte kilometer, for eksempel fem år/ 100.000 km. Dette betyr at nybilgarantiens varighet er enten fem år eller 100.000 kjørte kilometer, alt ettersom hva som inntrer først. Derav, hva er en bruktbilgaranti? – En bruktbilgaranti er en avtale mellom selger og kjøper, som pålegger selger et ansvar for utvalgte feil og mangler som oppstår eller viser seg innen en gitt frist. Den er ment å gi kjøperen en ekstra trygghet, men i mange tilfeller er tryggheten falsk.

Hva skal til for å reklamere?

Kjøper kan selv velge om han vil reklamere skriftlig eller muntlig, men av bevismessige hensyn vil det være en fordel å reklamere skriftlig. Dersom kjøperen vil kreve retting av mangelen eller ønsker å heve kjøpet må han gi en spesifisert reklamasjon (erklæring) om dette.

By Grania Evasco

Hva er en leiegaranti? :: Hva er Jamstillingsvedtaket i 1885?
Nyttige lenker