Hjem > H > Hva Kan Du Dere Gjøre For Å Støtte Opp Om Barnas Vennskap?

Hva kan du dere gjøre for å støtte opp om barnas vennskap?

Lær barnet å oppføre seg sammen med andre barn

- Å vente på tur, samarbeide, dele med andre og vise empati er viktig for å bli akseptert av andre. Du kan øve på dette når dere er alene, sier Ulvund. Daglige lekeperioder på 10-15 minutter vil ofte hjelpe.

Les mer

Når barn er ensomme?

Noen kan også tenke at de selv er skyld i at de er ensomme. Barn som kjenner seg ensomme kan virke tilbaketrukne og triste, eller de kan ta ut aggresjon og sinne i hjemmets trygge omgivelser. Kjennes ensomheten sterkest på skolen, kan barnet vegre seg for å gå dit. Hvordan hjelpe barn som er ensomme? Det er viktig at du ikke tar helt over og overkjører barnet ditt, men det er mye du kan gjøre for å hjelpe, ifølge Ulvund;

  1. Invitere jevnaldrende på besøk.
  2. Hvis barnet vegrer seg for å invitere noen med hjem, må du tenke deg om og kanskje la det være.
  3. Lær barnet å oppføre seg sammen med andre når dere er alene.

Så, blir utestengt av venner?

Det er viktig å skille mellom det å føle seg periodevis utestengt eller ekskludert i en gjeng og mer alvorlig mobbing over tid. Hvis du opplever at du gjentatte ganger blir utestengt, og at det å si i fra eller ta initiativ selv ikke hjelper, så er det viktig at du tar opp dette med noen voksne du stoler på. Deretter, hvorfor er venner viktig for barn? Vennskap bidrar til en følelse av deltakelse og fellesskap som igjen bidrar til positiv selvfølelse. Å tilhøre en gruppe gir barn trygghet og sosial tilknytning. Opplevelser sammen med andre barn kan være veien inn i nye vennskap.

Man kan også spørre hvordan markere barnehagedagen?

Barnehagedagen markeres i mars hvert år, første gang i 2005. Dagen markeres i mange barnehager landet rundt, og er blitt en tradisjon i store deler av Barnehage-Norge. Vi utarbeider materiell og bakgrunnsinformasjon til markeringen, for eksempel plakater, film og maler til mediebruk. Tilsvarende, hva kan du lære av å være en venn? De lærer om mangfold og å respektere ulikheter. I tillegg erfarer de sin egen påvirkningskraft og at de kan utgjøre en forskjell. Både der de er og der de bor – OG for andre barn på denne jord.

Angående dette, hva kjennetegner barns vennskap i barnehagen?

For barn i barnehagealder handler vennskap først og fremst om å ha noen å leke med. For barn mellom 2 og 6 år handler vennskap mye om å ha det gøy sammen her og nå. Venner er gjerne de som bor i nærheten eller går i barnehagen. Fra 5-6-årsalderen kan vennskapet utvides til mer enn bare å gjøre noe sammen. Hvordan få nye venner på skolen? Når du kommer inn i klassen på morgenen kan det være fint å hilse på de som er rundt deg. Gi et enkelt kompliment til en som har fått noe nytt. Vise de andre at du ser selv om du ikke snakker så mye. Foreldrene dine kan og kontakte læreren din og forklare situasjonen for han/henne.

Når venner slutter å ta kontakt?

Hvis du har en venn som har kuttet kontakten eller ikke tar kontakt så ofte som før, er det absolutt ikke sikkert at det er snakk om ghosting. Noen er innadvendte, lever travle liv med familie og barn, liker ikke å snakke i telefonen, er deprimert eller sliter med sine egne problemer.

By Khajeh Velaram

Hva skal man gjøre for å komme ut av ensomhet? :: Hvordan låse opp SIM-kort på iPhone?
Nyttige lenker