Hjem > H > Hva Betyr Vilkår I Programmering?

Hva betyr vilkår i programmering?

Vilkår brukes i programmering når vi står ovenfor beslutninger som kan ha ulike utfall. Begrepet betingelser brukes av og til om det samme. Vi kan lage vilkår med hvis – så struktur (if-setninger) for å få programmet til å kjøre en rekke kommandoer hvis vilkåret er sant.

Les mer

Hva er forskjell på koding og programmering?

Begrepet programmering kan også omfatte prosessen med å strukturere oppgaven som skal løses og dele den opp i mindre biter som til slutt kan løses ved hjelp av de funksjonene som finnes i et programmeringsspråk. Selve prosessen med å skrive programmet kalles ofte for koding. Hva er løkker i programmering? En løkke brukes for handlinger som skal gjentas flere ganger. Man kan velge et gitt antall ganger eller at det skal gjentas inntil et mål (noe) er nådd. Fordelen med å bruke en løkke er åpenbar - vi slipper å skrive mange setninger med programkode.

Hva er funksjoner i programmering?

En funksjon, subrutine eller metode er en del av et dataprogram hvor en sekvens av instruksjoner er gruppert. De kan være navngitte, eller anonyme (lambda-funksjoner). Funksjoner endrer data enten med retur-verdier, eller ved endring av pekere. Hvorfor er programmering viktig? Programmering gir mulighet for å knytte teori opp mot en praktisk kontekst der elevene skaper teknologi. Programmering utfordrer elevene med ulike problemstillinger som krever kritisk tenkning og resonnering. Det er sjelden en løsning eller fasit på hvordan utfordringer skal løses.

Hva er en Microbit?

Micro:bit er en liten datamaskin som er laget for å lære barn å programmere. Den kan programmeres både med blokker som i Scratch, eller med tekstbaserte språk som Python og JavaScript. Micro:bit har blant annet innebygd LED-matrise, knapper, Bluetooth og temperaturmåler som vi kan kontrollere. Dessuten, hva gjør en koder? Regelverk. Kode er et regelverk for representasjon av opplysninger ved symboler eller signaler. Hensikten med en kode kan være å ha en standardisert, lettkjennelig fremstilling, for eksempel fargekoden for kaldt- og varmtvannskraner, symbolkode for vaskbarhet av tekstiler eller faste lyssignaler om skips bevegelser.

Hva gjør while-løkker?

En while-løkke (eller en while-struktur) fungerer delvis på den samme måten som en if-struktur ved at det er et vilkår som fastsetter om kode skal kjøres eller ikke. Forskjellen er at med en while-løkke vil programmet kjøre koden på nytt og på nytt helt til vilkåret ikke er oppfylt lenger. Hvordan bruke for løkke? En for-løkke kjører et visst antall ganger. I et dataprogram skrevet i Python kan en for-løkke minne mye om en while-løkke, men der while-løkken kjører helt til et vilkår er oppfylt uavhengig av hvor mange ganger løkken blir kjørt, vil en for-løkke kjøre et fastsatt antall ganger.

Hva er en løkke i Python?

En løkke er fornuftig å bruke dersom noe skal gjentas flere ganger. Her er et eksempel på en funksjon (def) som inneholder løkker. Legg merke til hvordan innrykkene styrer hva som ligger i funksjon (def) og i løkkene.

By Amalbena Lauster

Hva er Blokkbasert programmering? :: Hvor er nord sør øst og vest på kartet?
Nyttige lenker