Hjem > H > Hva Er Blokkbasert Programmering?

Hva er Blokkbasert programmering?

Blokkbaserte (visuelle) programmeringsspråk er for eksempel det du finner på Scratch og Code.org. Da velger man blokker med kode som settes sammen omtrent som man bygger med Lego. På siden code.org finner du mange ulike kurs slik at du kan lære deg blokkbasert koding.

Les mer

Hva betyr Def Python?

Ordet def er et reservert ord som sier at dette er starten på en funksjon. Det gir navnet på funksjonen, samt eventuelle parametere (i parentesen) og linja skal avsluttes med kolon (:). Resten av koden kalles en kodeblokk. Dessuten, hva er en funksjon i python? En funksjon i programmering er nesten det samme: En funksjon tar inn en eller flere variabler eller datastrukturer og returnerer en variabel eller en datastruktur. Hva en variabel er snakket jeg om forrige gang. Et eksempel på en datastruktur er en liste med variabler.

Så, hva er ludvigsenutvalget?

Ludvigsen-utvalget: mandat og sammensetting. Regjeringen oppnevnte i 2013 et offentlig utvalg som fikk i oppdrag å vurdere innholdet i grunnopplæringen opp mot krav til kompetanse i et framtidig samfunns- og arbeidsliv. Utvalget ledes av professor Sten Ludvigsen. Hvorfor programmering i matematikk? Når elevene bruker programmering til å utforske og løse problemer, kan det være et godt verktøy for å utvikle matematisk forståelse. Kompetansemåla må lesast og jobbast med i lys av tekstane i Om faget. Algoritmisk tenking er omtalt i kjerneelementet "Utforsking og problemløysing.

Hva er BitBot?

BitBot XL er en to-hjuls robot som kontrolleres med micro:bit. Den kommer ferdigbygget så du trenger bare å koble til micro:bit og sette i batterier. Du kan også spørre hvordan programmere bitbot? Slik gjør du:

  1. Gå inn på "Avansert" > "+ Utvidelser"
  2. Søk på "bitbot"
  3. Klikk på pakken som dukker opp.
  4. Nå får du et eget menypunkt i editoren som heter "Bitbot" og er klart til å programmere.

Hvordan bruke Microbit?

Slik gjør du - PC/Mac. Koble din micro:bit til datamaskinen med USB-kabelen. Når denne er tilkoblet vil du finne din micro:bit som en egen disk på din datamaskin (Finder på Mac). Gå inn på microbit.org, velg ”Let's code” og ”JavaScript Blocks Editor” – ”Let's code". Hvordan lage løkke på tau? Slik lager du pålestikk – trinn for trinn

  1. Form et øye et stykke inn på tauet, fra tampen. Husk at tampen skal ligge på oversiden av den faste parten.
  2. Tre tampen opp gjennom øyet, rundt fast part og ned igjen i øyet.
  3. Tre tampen inn i øyet, og stram til. Da har du et pålestikk.

Man kan også spørre hva er en if setning?

Når du skal programmere en datamaskin, vil det som regel være én eller flere logiske betingelser som avgjør hva slags operasjoner som skal utføres. Vi kaller dette en if-setning ("IF statement" på engelsk). Dette gjør det mulig å lage programmer som reagerer forskjellig avhengig av betingelsene.

By Cartan Overlee

Hva regnes som mye vind? :: Hva betyr vilkår i programmering?
Nyttige lenker