Hjem > H > Hva Dekker Garanti Power?

Hva dekker garanti Power?

Reklamasjonsretten gir kunden rett til å kreve utbedring av feil og mangler som var til stede ved levering og som skyldes produksjonsfeil eller svakheter med produktet. Alle store hvitevarer må forventes å ha en levetid vesentlig lenger enn 2 år og har derfor en reklamasjonstid på 5 år, jfr.

Les mer

Også, når kan jeg kreve omlevering?

Forbruker kan også velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering), hvis ikke gjennomføring av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader, jf. forbrukerkjøpsloven § 29. Du kan også spørre hvordan håndtere reklamasjon? Fem råd som sørger for gode rutiner på reklamasjonshåndtering

  1. Behandle reklamasjoner så raskt som mulig og nærmest mulig kunden.
  2. Ta saken på alvor, håndter den positivt – også når du ikke kan gi kunden medhold.
  3. La den som mottar reklamasjonen ha ansvar for å håndtere den og sørge for at kunden følges opp.

Kan man kreve penger tilbake?

Du kan ikke kreve å få pengene tilbake, men oftest kan du få en tilgodelapp du kan handle for en annen gang. Den kan du bruke i tre år, hvis det ikke står noe annet. Man kan også spørre er garanti gratis? Mange produkter blir markedsført med at det følger med en garanti. Garantien gir deg som regel rett til gratis reparasjon av feil og mangler innenfor garantitiden. Det kan enten følge med, eller så kan du kjøpe en garantiavtale når du handler.

Hvem har best nybilgaranti?

Til tross for et tappert forsøk fra Alfa Romeo og Fiat på å fravriste Kia tittelen «Norges beste bilgaranti», klarer Kia å beholde tittelen. Hovedårsaken til at Kia ble tildelt gullmedaljen i Forbrukerrådets bilgarantiguide både i 2015 og 2016, var at merket tilbyr en ledende nybilgaranti: 7 år/150 000 km. Du kan også spørre hvilke biler har lengst garanti? Det er fem merker som har en varighet på over fem år med 7 års garanti. Dette er Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Kia, og MG. Det er ingen som har kortere garantitid enn fem år. På kjørelengden er Xpeng best med ingen begrensning innenfor 5 års-garantien.

Og et annet spørsmål, hvem gjelder forbrukerkjøpsloven for?

Hvem gjelder loven for? Loven gjelder for kjøp mellom forbrukere og næringsdrivende. Ta dette i betraktning, hvilken betydning har bestemmelsen om reklamasjonsfrister i forbrukerkjøpsloven forklar hvilke reklamasjonsfrister som gjelder? Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid.

Dessuten, når har man rett til å heve kjøpet?

Å heve et kjøp krever som oftest at det foreligger en mangel, og at denne er vesentlig. Vesentlighetsvurderingen inneholder en rekke forskjellige momenter, men det overordnede vurderingskriteriet er om kjøper har rimelig grunn til å si seg løst fra avtalen.

By Fairfield

Hvor mye vanndamp er det i lufta? :: Hva er Kjøpsgaranti?
Nyttige lenker