Hjem > H > Hva Er Kjøpsgaranti?

Hva er Kjøpsgaranti?

En garanti er egentlig en avtale mellom selger og kjøper, som sier at selgeren skal påta seg ansvaret for visse mangler innen en bestemt tidsfrist. Garantien er altså ikke en lovfestet rett du har som kjøper, noe som innebærer at innholdet i din garanti kun avhenger av den konkrete avtalen mellom deg og din forhandler.

Les mer

Man kan også spørre hva er forskjell på garanti og kjøpslov?

Reklamasjon er lovfestede rettigheter du har overfor selger ved feil eller mangler. Garanti er en avtale mellom deg og produsenten eller selger som skal gi deg bedre rettigheter enn de du har etter de lovfestede reklamasjonsreglene. Følgelig, hvor lang garanti på datamaskiner? I utgangspunktet har du to års reklamasjonsrett, men dersom produktet er ment å vare vesentlig lenger enn to år, kan du klage i inntil fem år. Dette vil gjelde for eksempel TV, PC, hvitevarer, stasjonære hi-fi-anlegg og mobil- og smarttelefoner. En garanti er noe produsenten eller selgeren kan velge å gi deg.

Følgelig, hvor lenge har du reklamasjonsrett?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven). Hva menes med nybilgaranti? Hva er nybilgaranti? Vanligvis angis garantitiden med et antall år/ antall kjørte kilometer, for eksempel fem år/ 100.000 km. Dette betyr at nybilgarantiens varighet er enten fem år eller 100.000 kjørte kilometer, alt ettersom hva som inntrer først.

Hva er forbrukerkjøpsloven?

Lov om forbrukerkjøp, også kalt forbrukerkjøpsloven, er en norsk lov som regulerer salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representant opptrer i næringsvirksomhet. Kjøperen er en forbruker som kjøper noe til personlig bruk. Hva er forskjellen mellom kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven? Til forskjell fra kjøpsloven er forbrukerkjøpsloven tvingende, se § 3. Det vil si at partene ikke kan avtale noe som er mindre gunstig for forbrukeren enn det som følger av loven. Partene står likevel fritt til å avtale det de vil innenfor lovens rammer.

Hvordan fungerer en bankgaranti?

En bankgaranti er en forpliktelse fra kundens bank til å betale et visst beløp til garantimottakeren, når det er nødvendig. Garantien utløses når en av partene i kontrakten ikke oppfyller sine forpliktelser, så den andre parten ikke lider tap på grunn av dette. Du kan også spørre hvor lang garanti på playstation 4? Hei. Hvor lang garanti er det på ps4? Hei Vegard, det er i utgangspunktet 2 års garanti, men det er mulig butikkene tilbyr egne garantier som varer lenger, så det er verdt å sjekke med forhandler.

Hvor lang garanti på elektronikk?

Klagefristen er to eller fem år

Kor lenge du kan klage, avheng av kor lenge tingen er meint å vare ved vanleg bruk. PC og mobiltelefon er eksempel på varer med fem års klagefrist. Du har to års klagefrist når du kjøper noko frå ein privatperson (kjøpslova).

By Abijah

Hva dekker garanti Power? :: Hvordan angis kvaliteten på kabler og plugger?
Nyttige lenker