Hjem > H > Hva Er En God Puls?

Hva er en god puls?

Pulsfrekvensen i hvile (hvilepulsen) er hos friske voksne 50–80 slag per minutt, hos barn 90–100 slag per minutt og hos spedbarn 130–150 slag per minutt.

Les mer

Så, er hvilepuls på 55 bra?

Som en tommelfingerregel ligger vanlig hvilepuls mellom 60 og 80. En hvilepuls mellom 40 og 100 er ikke unormalt. Generelt kan vi si at lav hvilepuls sier noe om at du er i god fysisk form. Er ujevn puls farlig? De fleste arytmier er ikke farlige, men de kan gi plagsomme symptomer som ubehagelig hjertebank og redusert kapasitet. En hjerterytmeforstyrrelse kan enten komme i anfall, som varer fra sekunder til dager, eller den kan være permanent, og selv om de aller fleste er ufarlige, kan den i sjeldne tilfeller være alvorlig.

Og et annet spørsmål, hva er normal puls og blodtrykk?

Normal puls hos voksne er mellom 60-100 slag per minutt. Folk som er fysisk godt trenet kan ha en lavere hvilepuls enn 60 slag og fremdeles ha en normal puls. Hvor fort er det vanlig å komme tilbake til hvilepuls? Jo bedre form du er i, jo raskere vil pulsen falle til normalt nivå. Pulsen synker kraftigst i det første minuttet etter at du slutter å trene. Normalt vil den falle med omtrent 20 slag i minuttet. Mindre enn 12 slag i minuttet anses som unormalt.

Ta dette i betraktning, hva kan pulsen fortelle oss?

Mål hvilepuls = rask helseundersøkelse

Den er ganske enkelt et uttrykk for hvor fort hjertet slår. Dersom hjertet slår 60 ganger i minuttet, er altså pulsen 60. Høy hvilepuls er et sterkt tegn på at du med tiden risikerer å utvikle for eksempel høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdom.
Hva påvirker undertrykket? Eldre personer med lite elastiske årer får et høyere systolisk trykk fordi årene har dårligere evne til å utvide seg. Av samme grunn kan det diastoliske blodtrykket synke. Også andre faktorer som trening, åreforkalkning (aterosklerose) og sinnstilstanden kan påvirke blodtrykket.

Er lavt undertrykk farlig?

Kronisk lavt blodtrykk uten andre symptomer er nesten aldri alvorlig. Men helseproblemer kan oppstå hvis blodtrykket faller plutselig og hjernen dermed ikke får tilstrekkelig mengde med blod. Det kan føre til svimmelhet eller en følelse av å være lett i hodet. Hva er viktigst overtrykk eller undertrykk? Når hjertet slår, trykkes blod fra hjertet og ut i karene, og dermed skapes ett trykk. Det diastoliske trykket er det laveste trykket inne i arterien, og faller sammem med den tiden hjertet hviler mellom slagene. Undertrykket, som det også kalles, er særlig viktig for å finne ut om du har høyt blodtrykk (hypertensjon).

Også, hva er normal puls for kvinne 60 år?

AlderNormal puls
Fa 5 til 6 år75 - 115
Fra 7 til 9 år70 - 110
Over 10 år og voksne60 - 100
Godt trente voksne40 - 60

By Octavian Delsoin

Hva er forskjellen på Apple Watch Se og Apple Watch 6? :: Når er pulsen farlig lav?
Nyttige lenker