Hjem > N > Når Er Pulsen Farlig Lav?

Når er pulsen farlig lav?

Selv om en puls under 60 slag per minutt i hvile defineres som bradykardi, betyr ikke en lav hvilepuls at noe er galt. Hvis du er i god form, kan hjertet ditt klare å pumpe tilstrekkelige mengder med blod med færre enn 60 slag per minutt i hvile.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva skyldes lav hvilepuls?

En lav hvilepuls er et tegn på at du har god kondisjon. Men for å bli god i ulike idretter, trengs trening av andre muskler enn bare hjertet. Utholdenhet i musklene som trengs innenfor idretten du driver med er kanskje vel så viktig, mener forskeren. Deretter, hvor lav skal hvilepulsen være? Friske voksne har normalt en hvilepuls på 50 – 80 slag/min. Mennesker med dårlig fysisk form kan ha en hvilepuls på opp mot 100 slag/min, veltrente ned mot 30 slag/min. Levy og medarbeidere fant allerede i 1945 at en hvilepuls > 100 slag/min var assosiert med økt risiko for kardiovaskulær sykdom og død (3).

Folk spør også hvordan behandle lav puls?

Lav puls behandles avhengig av den underliggende årsaken til den lave pulsen. Hvis den lave pulsen ikke forårsaker symptomer, er det ikke sikkert du trenger behandling. Hvis den lave pulsen skyldes problemer med hjertets elektriske ledningssystem, kan en pacemaker opereres inn, for å korrigere hjerterytmen. Derav, hvor lav puls kan man ha? Lav puls defineres som puls under 60 slag i minuttet, innenfor medisinen omtales dette som bradykardi. Selv om man har hvilepuls på under 60, betyr ikke dette nødvendigvis at noe er galt. Friske mennesker som trener har ofte lav hvilepuls. Hvilepuls på 50 hos ellers friske trente personer er ikke unormalt.

Har puls og blodtrykk sammenheng?

Personer med høyt blodtrykk har også høyere puls enn gjennomsnittet. En ny rottestudie leter etter forklaringer på denne pulsforskjellen. Høy hvilepuls øker risikoen for hjerte- og karsykdom, og personer med høyt blodtrykk har høyere hvilepuls enn andre. Hvor lav hvilepuls er farlig? Hvis hvilepulsen din er under 60 slag per minutt, og du ikke er en godt trenet person, bør du oppsøke en lege. Ved alvorlige symptomer som gir problemer med pusten, brystsmerter, besvimelse og forvirring bør man ringe 113 for rask hjelp.

Er 60 i hvilepuls bra?

En normal hvilepuls for voksne varierer fra 60 til 80 slag per minutt. På generelt grunnlag sier vi at de med lav hvilepuls er bedre trent enn de med høy hvilepuls. Du kan også spørre hva er for lavt undertrykk? Lavt blodtrykk er definert som et blodtrykk innenfor disse verdier: Det systoliske blodtrykket («overtrykket») er mer enn 90 mmHg. Og det diastoliske blodtrykket («undertrykket») er mindre enn 60 mmHg.

Hva er normal hvilepuls for en 50 åring?

Normal puls hos voksne er mellom 60-100 slag per minutt.

By Lodovico

Hva er en god puls? :: Hvem eier Radiumhospitalet?
Nyttige lenker