Hjem > E > Er Bokhvete Lavkarbo?

Er bokhvete lavkarbo?

Men det gode er at bokhvete ikke er en kornsort, og kan derfor brukes av diabetikere og er lavkarbo, det påvirker ikke blodsukkeret, slik som mel og korn gjør.

Les mer

Hva er bra med bokhvete?

Bokhvete har et høyt innhold av protein og lysin - en essensiell aminosyre som kroppen selv ikke kan fremstille, som må tilføres gjennom mat. Bokhvete inneholder dessuten mye kostfiber, jern, fosfor, kalium og magnesium. Bokhvete kjøper du enten som mel, hele gryn (eller nøtter, som det faktisk er), nudler og pasta. Kan bokhvete erstatte hvetemel? Bokhvetemel

Bokhvetemel er laget av avskallet bokhvete og kan brukes til brød, kaker, grøt, sauser, pai og pannekaker. Til brød og andre ting som skal heve bør du imidlertid blande inn andre melsorter. Bokhvetemel passer også fint som jevning i sauser og supper, da det utvider seg raskt.

Hva smaker bokhvete?

Ikke bare er bokhvete et "pseudo-korn", med deilig nøtte- og røksmak, er glutenfri og en næringsbombe, men den er også full av mineraler, vitaminer og antioksidanter. Du finner den i ulike former. Som hele frø (ristet eller ikke-ristet), som mel og som nudler. Dessuten, hva kan man erstatte kokosmel med? Jeg synes mandelmel har ok bakeegenskaper, jeg. Men kokosmel passer best i boller. Ellers kan man fint bruke mandelmel, hasselnøttmel og peanøttmel. Proteinpulver også.

Ta dette i betraktning, hva kan jeg bruke istedet for fiberhusk?

Det ene er fra produsenten Brisk og heter Psyllium malte frøskall. Brisks produkt finner du blant annet i sortimentet til Rema. Det andre er fra produsenten Finax og heter Psyllium. Finax' produkt finner du blant annet på Meny, utvalgte Coop-butikker, i helsekostbutikker eller hos Allergikost.no. Hva er fiberhusk? Fiberhusk er pulveriserte skall av loppefrø (psylliumfrø) og består av vannløselige plantefibre. Du kan bruke fiberhusk i baking for å øke fiberinnholdet. Samtidig vil fiberhusk binde bakverket sammen, slik at det er lettere å jobbe med deigen. Bakverket vil også bli mer saftig og holdbart.

Kan man bare bytte ut hvetemel med glutenfritt mel?

Et vanlig råd for å bytte fra hvetemel til glutenfritt mel, er å “bytte like deler (i vekt) av hvetemel med samme mengde (i vekt) med glutenfri melblanding”. Når det gjelder formkaker fungerer dette rimelig bra. Men resultatet bedre om man REDUSERER mengden glutenfritt mel noe i forhold til hvetemel. Hvorfor er glutenfri mat dyrere? Hvorfor er glutenfrie produkter dyrere enn glutenholdige? Hovedgrunnen til at glutenfrie produkter er dyrere enn glutenholdige produkter, handler primært om råvarepriser. Hvor man med tradisjonelt hvetemel kan produsere med kilopriser helt ned i 5-6 kroner betaler man opp mot 6 ganger så mye for glutenfritt mel.

Hva slags mel er glutenfritt?

Glutenfritt mel er alle rene meltyper uten gluten. Det være seg potetmel, rismel, maismel, glutenfritt havremel (kommer tilbake til havre), bokhvetemel (har ingenting med hvete å gjøre), og mange, mange andre meltyper som teff, durra, soya og kikertmel.

By Aloin Hoenstine

Hvordan oppdages klaffefeil? :: Hvilke butikker er det på Gardermoen?
Nyttige lenker