Hjem > H > Hvorfor Spise Bokhvete?

Hvorfor spise bokhvete?

Bokhvete har et høyt innhold av protein og lysin - en essensiell aminosyre som kroppen selv ikke kan fremstille, som må tilføres gjennom mat. Bokhvete inneholder dessuten mye kostfiber, jern, fosfor, kalium og magnesium. Bokhvete kjøper du enten som mel, hele gryn (eller nøtter, som det faktisk er), nudler og pasta.

Les mer

Kan man spise rå bokhvete?

Den er hard sånn i rå form, så den må bløtlegge, ristes eller kokes før den brukes. Til granola holder det å bløtlegge den en halvtimes tid i kokende vann. Null stress. Ikke overraskende har bokhvete-nøtta en nøtteaktig smak, og den metter dessuten godt og gir noe solid å tygge på. Er bokhvete lavkarbo? Men det gode er at bokhvete ikke er en kornsort, og kan derfor brukes av diabetikere og er lavkarbo, det påvirker ikke blodsukkeret, slik som mel og korn gjør.

Er bokhvete hvetemel?

Bokhvete er egentlig ikke en kornsort, men et slags frø eller nøtt. Frøene kan males til mel og brukes i matlagingen akkurat som korn. Bokhvete inneholder faktisk ikke hvete og er glutenfri. Derfor er det trygt for de med cøliaki eller glutenintoleranse. Så, hvorfor skylle bokhvete? Bokhvete inneholder ikke gluten. En del mennesker er allergiske mot fargestoffet fagopyrin, som fins i ytterskallet til bokhveten. Man kan fjerne fagopyrinen ved å skylle bokhveten med kokt vann.

Hvordan smaker bokhvete?

Bokhvete har ingenting med hvete å gjøre. Det er altså ikke et korn, men kommer fra en gressplante og er en slags nøtt. Den har nydelig nøtteaktig smak og er rik på protein. Bokhvete er særlig rik på en aminosyre som heter lysin. Deretter, hvordan bruke bokhvetemel? Bokhvetefrøene brukes enten hele eller som mel. Hele frø kan kokes som grøt eller som en slags ris. Frøene får en grøtete konsistens når de kokes. Husk imidlertid å skylle bokhveten i kokende vann før du bruker den – bokhvete inneholder fargestoffet fagopyrin som en del personer er allergiske mot.

Og et annet spørsmål, hvordan dyrke bokhvete?

Bokhvete trives best i mager jord og har evnen til å ta opp og utnytte de siste restene av næringsstoffer som finnes. Under mer karrige forhold både før, men også i dag blir derfor denne planten sådd om jorda er skrinn eller utarmet. Selv på tørr og sandet grunn og heier vokser bokhvete. Kan bokhvete erstatte hvetemel? Bokhvetemel

Bokhvetemel er laget av avskallet bokhvete og kan brukes til brød, kaker, grøt, sauser, pai og pannekaker. Til brød og andre ting som skal heve bør du imidlertid blande inn andre melsorter. Bokhvetemel passer også fint som jevning i sauser og supper, da det utvider seg raskt.

Deretter, hva er teff mel?

Teff, planteart i gressfamilien. Teff er en viktig fôr- og matplante i Etiopia og Eritrea og høyereliggende områder i Øst-Afrika. Kornet, som er av millet- eller hirsetypen, males til mel og utgjør en stor del av kostholdet i de områdene der det dyrkes. Halmen blandes med leire og brukes til bygging av boliger.

By Natalina Stamer

Hva er spiret bokhvete? :: Hvordan få WhatsApp?
Nyttige lenker